Δε θα σε σώσει κανείς. Ούτε μόνος μπορείς να κάνεις κάτι. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Ε.Κ. Λιβαδειάς, 1η Μάη, Απεργία Συγκέντρωση

ΌΛΟΙ στην Απεργιακή Συγκέντρωση
την Τρίτη 1η ΜΑΗ 2012 & ώρα 10.00

στο ΕΡΓΑΤΙΚΌ ΚΈΝΤΡΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Στη Συγκέντρωση θα παραβρεθεί

ο Μανώλης Γλέζος.


ΖΗΤΏ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΆ


Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                  Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΤΑΘΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ             ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Εκδήλωση του Ε.Κ. Λιβαδειάς με τον Στ. Κούλογλου

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η


τηνΠέμπτη 26 Απριλίου 2012 και ώρα 18.00

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Επαρχίας Λιβαδειάς σας προσκαλεί
στο ΣΙΝΕ «ΦΙΛΙΠΠΟΣ» για την προβολή της ταινίας
του ΣΤΕΛΙΟΥ ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ:
"oligarchy"
Η Μυστική Ομάδαπου κυβερνά τον κόσμο…

Μία ταινία που εξερευνά τη γέννηση και την εξέλιξη της παγκόσμιας και της ελληνικής κρίσης.
Μετά την προβολή τηςταινίας θα ακολουθήσει συζήτηση με τον σκηνοθέτη ΣΤΕΛΙΟ ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΤΑΘΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ        ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Παραιτήσεις εκπαιδευτικών Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης - Τι ισχύει για όσους θέλουν να συνταξιοδοτηθούν φέτος

Προσοχή αλλάζουν:
  • η ημερομηνιά υποβολής: 1ο 10ήμερο Ιουλίου και όχι Αυγούστου και
  • ισχύει πλέον άπρακτος μήνας και όχι δίμηνο,
  • οριστική απόλυση 10 Αυγούστου.

     


Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Αυτοκτόνησε ο δάσκαλος Σάββας Μετοικίδης

Ο δάσκαλος Σάββας Μετοικίδης, αυτοκτόνησε το απόγευμα του Σαββάτου 21/4/2012, απαγχονίστηκε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα σε αποθήκη της πατρικής του κατοικίας στη Σταυρούπολη της Ξάνθης όπου είχε πάει για τις διακοπές του Πάσχα. Ο Σάββας Μετοικίδης ήταν 44 χρονών και διορισμένος δάσκαλος στην Αθήνα. Η ειδήση έχει προκαλέσει σοκ στην περιοχή της Σταυρούπολης αλλά και πανελλαδικά, αφού αναφέρεται πως ο αυτόχειρας, άφησε πίσω του σημείωμα, στο οποίο γράφει πως οι λόγοι της αυτοκτονίας του είναι καθαρά πολιτικοί. Ο Σ. Μετοικίδης ήταν έντονα πολιτικοποιημένος, με ενεργή συμμετοχή σε απεργίες και κοινωνικούς αγώνες.

Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Φτιάχνοντας μικρούς βιβλιοφάγους


Μια έρευνα που δείχνει τι συμβαίνει σήμερα και προτείνει λύσεις
Τα περισσότερα Ελληνόπουλα δεν διαβάζουν εξωσχολικά βιβλία. Γνωστό επίσης είναι ότι στην Ελλάδα είναι μικρό το ποσοστό των ενεργών αναγνωστών. Aγαπάμε βέβαια το βιβλίο... αλλά δεν το διαβάζουμε! Και όμως όλοι παραδέχονται την αξία του διαβάσματος και της φιλαναγνωσίας, ήδη από τα πρώτα χρόνια του παιδιού, καθώς είναι κοινή πεποίθηση ότι η πρώιμη επαφή του παιδιού με το βιβλίο συντελεί αποφασιστικά στην πολύπλευρη ανάπτυξή του. Από την άλλη, σε μία χώρα που αντιμετωπίζει οξύτατο οικονομικό πρόβλημα μπορεί να γίνει λόγος για υιοθέτηση πολιτικών για την καλλιέργεια του διαβάσματος στα παιδιά έως 12 ετών;

Εκλογές 2012


Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Τι είπαν ο Υπουργός Παιδείας και τα Δ.Σ ΟΛΜΕ, ΔΟΕ και ΟΙΕΛΕ για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών


Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Παιδείας

Συναντήσεις του Υπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και θρησκευμάτων Καθηγητή Γ. Μπαμπινιώτη με τις Ομοσπονδίες εκπαιδευτικών ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΟΙΕΛΕ.

Ο Υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Καθηγητής Γ. Μπαμπινιώτης σήμερα, 19 Απριλίου 2012, είχε διαδοχικές συναντήσεις με τις Ομοσπονδίες εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, δημόσιας και ιδιωτικής (ΟΛΜΕ, ΔΟΕ,  ΟΙΕΛΕ).

Θέμα των συναντήσεων ήταν η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών καθώς πρόκειται για την έναρξη του διαλόγου που είχε προαναγγείλει ο Υπουργός με σκοπό την αντιμετώπιση του σοβαρού αυτού ζητήματος.  Στο πλαίσιο των συζητήσεων αντηλλάγησαν απόψεις ενώ ο

Πώς πρέπει να είναι ο δάσκαλος

Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Ευχές από την ΕΛΜΕ Βοιωτίας

Ελλάδα

Στους μεταγενέστερους – Μπ. ΜΠΡΕΧΤ

Ευχές από τη ΔΔΕ Βοιωτίας

Η αξιολόγηση ξεκίνησε από τα πιλοτικά γυμνάσια

Μεγαλοβδομαδιάτικα κατά την προσφιλή και τελείως έντιμη πρακτική το ΥΠΔΜ&Θ έστειλε τα ερωτηματολόγια για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και των διευθυντών των πιλοτικών σχολείων.
Θαυμάστε ρητορική, όχι ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ αλλά: "παρακολούθηση και εσωτερική/διαμορφωτική αποτίμηση των νέων Προγραμμάτων Σπουδών ".

Η εγκύκλιος:
ΘΕΜΑ: Πραγματοποίηση Έρευνας για την αποτίμηση των νέων Προγραμμάτων Σπουδών στο πλαίσιο της πιλοτικής εφαρμογής, με βάση τις απόψεις των Εκπαιδευτικών στο πλαίσιο της Πράξης «ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ (Σχολείο 21ου αιώνα) – Πιλοτική Εφαρμογή».

Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Τοποθετήσεις και αποσπάσεις. Διευκρινίσεις και απαντήσεις

1.Ποια σειρά ακολουθείται στην διαδικασία τοποθετήσεων:
Κρίση και τοποθέτηση οργανικά υπεράριθμων εκπαιδευτικών, τοποθετήσεις των υπολοίπων εκπαιδευτικών σε οργανικά κενά, μέχρι τέλος Ιουνίου.
Τοποθετήσεις σε λειτουργικά κενά όσων βρίσκονται στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ, των αιτούντων απόσπαση εντός ΠΥΣΔΕ και όσων ήλθαν με απόσπαση από άλλα ΠΥΣΔΕ, οι οποίες συνήθως ολοκληρώνονται τέλη Αυγούστου(!) ( αφού ποτέ μέχρι τώρα δεν έγιναν νωρίτερα οι αποσπάσεις από το ΚΥΣΔΕ).
Τέλος γίνονται οι προσωρινές τοποθετήσεις νεοδιορίστων και έπονται οι τοποθετήσεις αναπληρωτών….

Αμοιβαίες μεταθέσεις εκπαιδευτικών

Οι χαρακτηριζόμενοι ως υπεράριθμοι δε δικαιούνται αμοιβαίας μετάθεσης σύμφωνα με το ΠΔ 100/97 το οποίο τροποποίησε το ΠΔ 50.1996. Δικαίωμα να υποβάλλουν αίτηση για αμοιβαία μετάθεση έχουν οι εκπαιδευτικοί εφόσον συντρέχουν οι παρακάτω προϋποθέσεις:

Μεταθέσεις Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης 2012

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τις μεταθέσεις εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για το 2012.
Οι έγκυρες αιτήσεις που υποβλήθηκαν για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση ανήλθαν σε 14.856 και από τις παραπάνω αιτήσεις ικανοποιήθηκαν 2.434 (ποσοστό 16,38%).
Για να δείτε:


Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Κοπέρνικος, Μπράχε, Κέπλερ: Τρεις σπουδαίοι αστρονόμοι

Μέσα από μια ατμοσφαιρική αφήγηση παρακολουθείτε τη ζωή και τις περιπέτειες τριών σπουδαίων αστρονόμων. Ξεκινώντας από τον 16ο αιώνα και φτάνοντας στις αρχές του 17ου διαβαίνουμε τα περίεργα και μυστήρια μονοπάτια που οδήγησαν τρεις μεγάλους αστρονόμους, τον Κοπέρνικο, τον Μπράχε και τον Κέπλερ να αλλάξουν για πάντα τον τρόπο που βλέπουμε τους ουρανούς και τ’ αστέρια! Ανακαλύψτε τη συναρπαστική αυτή εποχή, όπου ένας παλιός κόσμος πέθανε και ένας νέος γεννήθηκε μέσα από τις στάχτες των αστεριών! Για να δείτε τη ξενάγηση κάντε κλικ πάνω στην εικόνα.

Εικόνες του σύμπαντος

Δείτε εξαιρετικές φωτογραφίες από το σύμπαν, πατώντας πάνω στην εικόνα


Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Τα κριτήρια


Σημερινό δημοσίευμα στον τύπο, αναφέρεται στον τρόπο και στα κριτήρια αξιολόγησης:
Από την «κρησάρα» της αξιολόγησης θα περάσουν υποχρεωτικά από τη νέα σχολική χρονιά χιλιάδες δάσκαλοι και καθηγητές, ενώ το «εισιτήριο» της μονιμοποίησης θα εξασφαλίσουν μόνο όσοι νεοδιόριστοι καταφέρουν να ανταποκριθούν στις αυξημένες, πλέον, απαιτήσεις. Αυτό προβλέπεται στο προσχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος του υπουργείου Παιδείας για το σύστημα αξιολόγησης των εκπαιδευτικών το οποίο παρουσιάζει σήμερα η «ΗτΣ». Η αξιολόγηση θα αφορά σε δύο πεδία -τις ικανότητες και τον επαγγελματισμό των εκπαιδευτικών, αλλά κυρίως την απόδοσή τους στο διδακτικό έργο- με συνολικά 20 κριτήρια. Στο προσχέδιο του Π.Δ. δεν υπάρχει αναφορά για επιπτώσεις μιας ενδεχόμενης αρνητικής αξιολόγησης των μόνιμων εκπαιδευτικών, αλλά στην περίπτωση των νεοδιόριστων που τελούν υπό δοκιμαστική υπηρεσία για δύο χρόνια μπορεί να στοιχίσει ακόμα και την απομάκρυνσή τους από τη δημόσια εκπαίδευση.

«Η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών στοχεύει στην ανάδειξη των θετικών στοιχείων και την επισήμανση των αδυναμιών στο έργο τους για την εξάλειψή τους» αναφέρεται στο Π.Δ., ενώ στελέχη του υπουργείου Παιδείας διαβεβαιώνουν πως η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών δεν θα έχει «τιμωρητικό» χαρακτήρα και δεν θα οδηγεί σε απολύσεις. Αντίθετα, όπως τονίζουν, στόχος είναι εάν κάποιος εκπαιδευτικός συγκεντρώσει χαμηλές επιδόσεις να υποστηρίζεται με κατάλληλη επιμόρφωση ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι ωφέλιμο και για τους εκπαιδευτικούς και για τους μαθητές. Η αξιολόγηση, βεβαίως, αποτελεί «κόκκινο πανί» για τις ομοσπονδίες των δασκάλων και των καθηγητών καθώς εκτιμούν ότι μπορεί να αποτελέσει πρόκριμα για μελλοντικές αποχωρήσεις δεδομένης της δέσμευσης που έχει αναλάβει η χώρα έναντι της τρόικας να μειώσει τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων κατά 150.000 έως το 2015.

Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

22 παλιά Αναγνωστικά

Πατήστε πάνω στο καθένα και ξεφυλλίστε το:

1. ΠΑΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΙΚΑ: 1948 Β ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ





















Στήνουμε μια κοινότητα αγάπης μέσα στη φυλακή

του Κλήμη Πυρουνάκη

Στελεχώνουμε ένα σχολείο μέσα στις φυλακές της Θήβας. Πέρασαν σχεδόν τέσσερα χρόνια και έχουμε ακόμη την ορμή του εφήβου που οραματίζεται, σχεδιάζει και πραγματώνει το όνειρο που παίρνει σάρκα και οστά.
Νέοι καθηγητές (παρόλο που είναι ωρομίσθιοι) αλλά και εθελοντές με ζήλο και φαντασία κάνουν το μάθημα στα πλαίσια σχεδίου δράσης, εμπλέκοντας ταυτόχρονα τα σχέδια και των άλλων τμημάτων. Την ώρα του διαλείμματος σε μεγάλο ποσοστό οι εκπαιδευόμενες παραμένουν αυτοβούλως στην τάξη για μελέτη και επικοινωνία.

Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Απάντηση της ΕΛΜΕ στην ανοικτή επιστολή του Διευθυντή Δ.Ε. Ν. Βοιωτίας


Με ανοικτή του επιστολή, ο Διευθυντής Δ.Ε. ν. Βοιωτίας κ. Τσούρας επιδιώκει να «αποκαταστήσει» την αλήθεια, σχετικά με τα γεγονότα στο 1ο Γυμνάσιο Θήβας και την ανακοίνωση- καταγγελία του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Βοιωτίας γύρω από αυτά. Στην πραγματικότητα όμως –όσο κι αν αυτό προσπαθεί να το καλύψει τεχνιέντως ανάμεσα στις γραμμές – ο μοναδικός στόχος της επιστολής του είναι η τρομοκράτηση όλων ανεξαίρετα των εκπαιδευτικών του νομού μας εφόσον ευθύς εξαρχής δηλώνει πως: «…ο,τι αναφέρεται στο 1ο Γυμνάσιο Θήβας αφορά και στα άλλα Γυμνάσια της ΔΔΕ ν. Βοιωτίας που θεωρητικά θα μπορούσαν να συμμετέχουν στο πιλοτικό πρόγραμμα». Με μια προσεκτική ανάγνωση της επιστολής αντιλαμβανόμαστε ότι ο κ. Τσούρας μας λέει- εμμέσως πλην σαφώς- ότι:

Αξιολόγηση: μια συζήτηση που δεν έγινε ...

Γιάννης Ηλίας
ΠΕ11 ΚΦΑ


Όλοι όσοι παρακολουθήσαμε το σεμινάριο που υλοποιήθηκε στις 4/4/12 στη Λιβαδειά, για τους Καθηγητές Φυσικής Αγωγής της Βοιωτίας, μάλλον πήραμε μια ιδέα για το περιεχόμενο των νέων προγραμμάτων σπουδών και πώς αυτά συνδέονται ευθέως και εξόφθαλμα με την αναμενόμενη αξιολόγηση. Σ’ όλους όμως έμεινε έντονη η επίγευση/η αίσθηση πως δεν τέθηκαν καθόλου στη συζήτηση τα ΠΩΣ και κυρίως τα ΓΙΑΤΙ, των επιχειρούμενων αλλαγών.
Αυτά τ’ αναπάντητα ερωτήματα, οι ανολοκλήρωτες συζητήσεις στα "πηγαδάκια", αλλά και η παραδοχή των δύο σχολικών συμβούλων, [που στα πλαίσια των υπηρεσιακών καθηκόντων τους δεν ανέλυσαν περαιτέρω], ότι τα νέα [όπως άλλωστε και όλα] τα αναλυτικά προγράμματα έχουν συγκεκριμένη ιδεολογική χροιά και ανομολόγητες πολιτικές επιδιώξεις, αποτέλεσαν την αφορμή για το κείμενο που ακολουθεί.

Ανακοίνωση και Διαμαρτυρία της ΟΛΜΕ για την αξιολόγηση



Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Ανακοίνωση - Καταγγελία για τις Άδειες

Ανακοίνωση – Καταγγελία

για την απόφαση της Περ/κής Δ/νσης Εκπ/σης για τις Άδειες

Ζούμε καθημερινά τις συνέπειες της πολιτικής της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου. Μείωσαν μισθούς, συντάξεις και εφάπαξ,  πάγωσαν τις ωριμάνσεις, διέλυσαν τις εργασιακές σχέσεις, αύξησαν την ανεργία (πάνω από ένα εκατομμύριο  η επίσημη), φόρτωσαν με χαράτσια και νέους φόρους το λαό, καταστρέφουν και εμπορευματοποιούν την υγεία και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και διαλύουν ότι έχει μείνει όρθιο από το λεγόμενο «κοινωνικό κράτος». Ταυτόχρονα ασκούν βία σε κάθε αγωνιζόμενη κοινωνική ομάδα, τρομοκρατούν και εκφοβίζουν ώστε να συνεχίσουν, χωρίς αντιστάσεις, την πλήρη κατεδάφιση της χώρας και την εξαθλίωση του λαού.

Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Πρώτες εμπειρίες από την εφαρμογή πιλοτικών προγραμμάτων σπουδών

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ 2011-2012 Βίκυ Κοτρίκλα, ΠΕ 02 Φιλόλογος, Γυμνάσιο Βαγίων
ΕΙΣΑΓΩΓΗ
Κάθε υπουργός Παιδείας που σέβεται τον εαυτό του, πρέπει να κάνει και μια μεταρρύθμιση στην εκπαίδευση, για να μείνει στην ιστορία! Βασικό συστατικό κάθε μεταρρύθμισης τα τελευταία 30 χρόνια είναι η αλλαγή του εξεταστικού συστήματος εισαγωγής στην Τριτοβάθμια. Έτσι ασχολούμαστε κυρίως με το Λύκειο, καθώς εκεί επικεντρώνονται συνήθως οι περισσότερες αλλαγές. Η τελευταία υπουργός Παιδείας όμως καινοτόμησε: ήρθε για να τα αλλάξει όλα.

Κυριακή 1 Απριλίου 2012

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΕΛΜΕ


Ο σύζυγος συναδέλφισσας στο Λύκειο Σχηματαρίου (Αργυρώ Κατωπόδη), πολύτεκνη (τέσσερα παιδιά) αντιμετωπίζει εξαιρετικά σοβαρό πρόβλημα υγείας και πρέπει να εγχειριστεί άμεσα. Όποιος συνάδελφος επιθυμεί  να βοηθήσει,  μπορεί να καταθέσει οποιοδήποτε χρηματικό ποσό στο λογαριασμό της
EUROBANK 00260065370200079496.