Δε θα σε σώσει κανείς. Ούτε μόνος μπορείς να κάνεις κάτι. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΛΜΕ Βοιωτίας: Ανακοίνωση



Μάλλον ζούμε σε διαφορετικούς κόσμους. Η κοροϊδία των δήθεν  καινοτομιών του Υπουργείου μας συνεχίζεται: Όπως παλιά με το «Εθνικό απολυτήριο», τη «Διαβούλευση», τον «Εθνικό Διάλογο» , το «πρώτα ο μαθητής», η «τσάντα του μαθητή να μένει στο σχολείο» έτσι και τώρα το «νέο ψηφιακό σχολείο», ο «ψηφιακός πίνακας», το  « ηλεκτρονικό βιβλίο», το «Νέο Τεχνολογικό Λύκειο».
Όχι. Τα δημόσια σχολεία δεν ζουν σε εικονική πραγματικότητα.
Το νέο σχολικό έτος αρχίζει με τους χειρότερους οιωνούς.
 Έχουμε συνεχείς δραματικές μειώσεις δαπανών, περικοπές μισθών και συντάξεων.
Η φετινή σχολική χρονιά  θα είναι χειρότερη από κάθε προηγούμενη αφού έχουν δρομολογηθεί  περεταίρω:
1.Η μείωση της χρηματοδότησης 2. Η νέα μείωση μισθών 3. Η έλλειψη προσωπικού 4. Η αύξηση των ωρών διδασκαλίας 5. Οι απολύσεις 6. Η συρρίκνωση της περίθαλψης 7.η αξιολόγηση
Αναλυτικά:
1.Στα σχολεία τα ταμεία είναι κυριολεκτικά άδεια. Στα περισσότερα σχολεία έχει καταβληθεί μόνο η πρώτη δόση κι αυτή μειωμένη κατά 33%. Βασικές λειτουργικές ανάγκες  είναι αδύνατο να καλυφθούν (πετρέλαιο, καθαριότητα, γραφική ύλη κλπ) η αύξηση του ειδικού τέλους κατανάλωσης για το  πετρέλαιο θέρμανσης χειροτερεύει το πρόβλημα ώστε  οι σχολικές αίθουσες θα μετατραπούν σε ψυγεία εκτός εάν …. οι γονείς  κληθούν να βάλουν βαθιά το χέρι στη τσέπη.
2.Η νέα μείωση μισθών. Θα ψηφίσουν σύντομα πλήρη κατάργηση των δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα, επιδόματος αδείας, νέα μείωση του εισαγωγικού μισθού [γεγονός που θα επιφέρει μείωση σε όλα τα μισθολογικά κλιμάκια]και τη μετατόπιση της μισθολογικής  ωρίμανσης,  που  συνδέεται πια με τη βαθμολογική εξέλιξη κατά 2-3 έτη για τα χαμηλά και 3-4 για τα υψηλά κλιμάκια.
3.Η έλλειψη προσωπικού με μόλις 185 διορισμούς σε Γυμνάσια και Λύκεια.
4.Η αύξηση των ωρών διδασκαλίας. Δύο επιπλέον ώρες  σημαίνουν 10000 απολύσεις εκπαιδευτικών παρότι το ελληνικό εκπαιδευτικό ωράριο ταυτίζεται  με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Τα δήθεν αθώα δημοσιεύματα των τελευταίων μηνών έχουν προλειάνει το «έδαφος»
5.Απολύσεις:  Μέσω της εφεδρείας θα απολύσουν 35 με 40 χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους μέχρι το τέλος του χρόνου, ώστε με τις συνταξιοδοτήσεις και τις απολύσεις να είναι  150.000 δ.υ.λιγότεροι ως το 2015. Οι εκπαιδευτικοί αποτελούν το μεγαλύτερο ποσοστό στους δημοσίους υπαλλήλους. Ήδη με τον  ουσιαστικό μηδενισμό των διορισμών έχουν δημιουργηθεί οι συνθήκες  για την αντικατάσταση των «υψηλά» αμειβόμενων  με 1400 ευρώ, με νέους των 580 ευρώ το μήνα. Όλα αυτά προετοιμάζουν το έδαφος για τις απολύσεις.
6. Η ανύπαρκτη ιατροφαρμακευτική  περίθαλψη μέσω του ΕΟΠΠΥ συνθλίβει -μαζί με την άγρια φοροληστεία, την ακρίβεια και την κατάρρευση όλων των προνοιακών  δομών- ακόμα περισσότερο το εισόδημά μας. Με το PSI «κουρεύτηκαν» όχι μόνο τα ομόλογα των ταμείων αλλά το σύνολο των αποθεματικών τους με απόφαση της  Τράπεζας της Ελλάδας, γεγονός που οδηγεί σε δραματικές μειώσεις συντάξεων και εφάπαξ.
7. Η Αξιολόγηση. Από το Νοέμβρη του 2011 υπάρχει Νόμος του Ελληνικού κράτους (ν.4024/11), σύμφωνα με τον οποίο οι προαγωγές των Δημοσίων Υπαλλήλων  γίνονται με ποσόστωση!!!  Με το νόμο αυτό γίνεται σύνδεση της αξιολόγησης με το μισθό και συνακόλουθα με τη μισθολογική καθήλωση των εκπαιδευτικών. Ιδιαίτερα η μετάβαση από το βαθμό Γ στο βαθμό Β είναι «Γολγοθάς» αφού 4 στους 10 που κρίνονται  θα απορρίπτονται ανεξάρτητα από την απόδοσή τους γιατί  δεν θα έχουν πιάσει την ποσόστωση του  60%. Επίσης ένα μικρό ποσοστό θα λαμβάνει τον Α βαθμό ανεξάρτητα απ την αξιολόγησή του. Είναι προφανές ότι η αξιολόγηση γίνεται καθαρά με δημοσιονομικά κριτήρια και στόχο έχει τη μισθολογική καθήλωση και  απόλυση μέσω «εφεδρείας», όσο το δυνατόν περισσότερων εκπαιδευτικών.
Συνάδελφοι, όλα αυτά φαίνεται οτι είναι στις προθέσεις του ΥΠΕΠΘ και της Κυβέρνησης να τα ψηφίσουν στους αμέσως επόμενους μήνες, αλλάζοντας δραματικά το τοπίο της Δημόσιας Εκπαίδευσης.

Οι μέρες είναι κρίσιμες . Η αντίσταση σε αυτή τη λαίλαπα, στην πολιτική της Ε.Ε και της Τρικομματικής κυβέρνησης  πρέπει να είναι καθολική. Θεραπεία δεν υπάρχει χωρίς ανατροπή. Η απάντηση πρέπει να είναι καλά σχεδιασμένη και συντριπτική.
ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
Είναι ώρα ευθύνης και μάχης στο γενικευμένο πόλεμο που μας οδηγεί στη μαζική εξαθλίωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου