Δε θα σε σώσει κανείς. Ούτε μόνος μπορείς να κάνεις κάτι. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Σάββατο 13 Ιουνίου 2020

ΑΠΑΝΤΗΣΗ Ε.Λ.Μ.Ε. ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΣΕ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Ε.Λ.Μ.Ε. ΒΟΙΩΤΙΑΣ                                              13.06.2020  
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αν κάποιος αναρωτηθεί ποτέ, πόσα ψέματα μπορούν να χωρέσουν σε ένα κείμενο μιας σελίδας, δεν έχει παρά να διαβάσει την πρόσφατη ανακοίνωση της ΑΣΕ/ΠΑΜΕ με τον ψευδεπίγραφο τίτλο «ΕΛΜΕ Βοιωτίας: "ΕΝ ΛΕΥΚΩ" στήριξη στο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο».
Δεν είναι η πρώτη φορά που το ΠΑΜΕ καταφεύγει στα ασύστολα ψέματα και την απόπειρα παραπλάνησης των συναδέλφων. Αυτή τη φορά, όμως, ο συντάκτης της ανακοίνωσης ξεπέρασε και τον χειρότερο εαυτό του.  Δεν υπάρχει ούτε μια γραμμή της ανακοίνωσης που να μην περιέχει ΨΕΜΑ! Ο ξύλινος λόγος και η πολιτική αδυναμία του ΠΑΜΕ και της εκπροσώπου του στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ δεν μπορούν, όμως, να καλυφθούν με τα ψέματα, τη λάσπη και τη συκοφαντία.
Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Βοιωτίας καταγγέλλει την παραπλανητική, ψευδόλογη και συκοφαντική ανακοίνωση της ΑΣΕ / ΠΑΜΕ:
¨     Η θέση της ΕΛΜΕ Βοιωτίας (κατά πλειοψηφία) για «λευκό» στην 24ωρη απεργία (9/6/2020) δεν αφορά το υπόλοιπο πρόγραμμα δράσης και το συνολικό πλαίσιο αιτημάτων του κλάδου.
¨     Ο Αντιπρόεδρος της ΕΛΜΕ μετέφερε στη Γενική Συνέλευση (ΟΛΜΕ), ως όφειλε και με θεσμική ευθύνη, την απόφαση της ΕΛΜΕ Βοιωτίας (κατά πλειοψηφία), ενώ ο ίδιος  είχε διαφορετική θέση.
Στην παράσταση διαμαρτυρίας που συνδιοργανώσαμε με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λιβαδειάς στο Διοικητήριο στις 9/6/2020, εμφανίστηκε μικρή ομάδα διαδηλωτών του ΠΑΜΕ (μετρημένοι στα δάκτυλα!!) με παραταξιακές σημαίες και συνθήματα εκτός διεκδικητικού πλαισίου ΟΛΜΕ και ΔΟΕ, προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί την παρουσία των συναδέλφων. Βέβαια, η απαράδεκτη και διασπαστική αυτή συμπεριφορά απομονώθηκε και αποδοκιμάστηκε από όλους τους υπόλοιπους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς.
Αφήνουμε το ΠΑΜΕ στον πολιτικό, συνδικαλιστικό και θεσμικό απομονωτισμό του. Λυπούμαστε για τη γνωστή διασπαστική τακτική του και τη φτηνή στόχευσή του σε ένα πολύ αμφίβολο (όπως φαίνεται) μικροπολιτικό κέρδος. Σε κάθε περίπτωση, όμως, δεν επιτρέπουμε και καταγγέλλουμε τη συκοφαντία συναδέλφων και την εσκεμμένη παραποίηση των θέσεων της ΕΛΜΕ Βοιωτίας. 

ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ TΗΣ  Ε.Λ.Μ.Ε.  ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου