Δε θα σε σώσει κανείς. Ούτε μόνος μπορείς να κάνεις κάτι. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Κυριακή 12 Μαΐου 2013

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ


Εκφράζουμε την αμέριστη κι ανεπιφύλακτη συμπαράστασή μας στους παρακάτω συναδέλφους:


- Δημήτρη Αχείμαστο, καθηγητή του Γενικού Λυκείου Πελοπίου, ο οποίος τέθηκε σε αργία με την κατηγορία της “αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς εκτός υπηρεσίας”, για υπόθεσή που αφορά οικονομική αντιδικία του με ιδιώτη, πλημμεληματικού χαρακτήρα η οποία δεν έχει εκδικαστεί ούτε καν σε πρώτο βαθμό, από αναβολή λόγω αποχής των δικηγόρων.
- Στέφανο Γκουλιώνη, δάσκαλο και διευθυντή του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου για παιδιά με αυτισμό , ο οποίος παραπέμπεται  στο πειθαρχικό συμβούλιο  με την κατηγορία της αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς εκτός υπηρεσίας, με  κίνδυνο την άμεση απόλυσή  του. Συγκεκριμένα η υπόθεσή του αφορά σε συμμετοχή   σε  διαμαρτυρία  ενάντια  στην  αντιλαϊκή πολιτική,  την  ημέρα  της  παρέλασης για την 25Η Μαρτίου , όπου  και  συνελήφθη εντελώς  αναίτια.
         - Σοφία Ποταμιάνου που είναι αιρετή στο ΠΥΣΔΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης. Στις τελευταίες κρίσεις διευθυντών αρνήθηκε να συμμετάσχει στην αξιολόγηση και να βάλει βαθμό στη συνέντευξη των υποψήφιων, υλοποιώντας την απόφαση που είχε πάρει η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης. Για τη στάση της αυτή, αντιμετωπίζει την κατηγορία της επιορκίας. Υπάρχει σε εξέλιξη ΕΔΕ και αντιμετωπίζει  και αυτή τον κίνδυνο να τεθεί σε αργία.
Τα γεγονότα αυτά έρχονται να προστεθούν σε δεκάδες περιπτώσεις εκπαιδευτικών που τέθηκαν σε αργία πριν καν εκδικαστεί η υπόθεσή τους στα αρμόδια συμβούλια και βρίσκονται σε ιδιότυπη ομηρία (π.χ. Γιαννιτσά, Λακωνία, Θεσ/νίκη, κ.ά.).
Οι σχετικές αποφάσεις στηρίζονται στο μνημονιακό νόμο 4093/ 2012 ο οποίος επιβάλλει την αυτοδίκαιη αργία για οποιοδήποτε δημόσιο υπάλληλο από τη στιγμή που παραπέμπεται στο πειθαρχικό συμβούλιο και μόνο.
Πρόκειται για κατάφωρη παραβίαση του συνταγματικά κατοχυρωμένου τεκμηρίου της αθωότητας, που στιγματίζει τον εργαζόμενο και θίγει την προσωπική του αξιοπρέπεια. Δημιουργείται έτσι ένα κλίμα φόβου και τρομοκρατίας, γι' αυτό και κατηγορίες όπως αυτή της «αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς» είναι σκοπίμως εντελώς ασαφείς και αυθαίρετες, ώστε να εμπεριέχουν από συνδικαλιστικές και πολιτικές διώξεις, μέχρι υπηρεσιακές ή προσωπικές αντιδικίες.  Στόχος, επίσης, κεντρικής σημασίας είναι η “αιτιολόγηση” των δεκάδων χιλιάδων απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων που ετοιμάζουν.
Η στήριξη, επομένως, στους συναδέλφους και σε όσους/ες άλλους/ες βρίσκονται στην ίδια οδυνηρή θέση είναι στοιχειώδης υποχρέωση όλων μας για την  αποκατάσταση του δικαίου, της προσωπικής αξιοπρέπειας και της υπεράσπισης των συλλογικών και ατομικών δικαιωμάτων μας.
Με την εφαρμογή του μνημονιακού αυτού νόμου είμαστε όλοι υπό διωγμό!
Καλούμε όλες και όλους τους εκπαιδευτικούς σε συλλογικούς αγώνες για:
Να καταργηθεί το μνημονιακό τερατούργημα-νόμος 4093/ 2012 να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπεια και τη δουλειά μας
καμιά απόλυση – διαθεσιμότητα – εφεδρεία.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου