Δε θα σε σώσει κανείς. Ούτε μόνος μπορείς να κάνεις κάτι. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

ΟΛΜΕ ΓΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ

    Ο.Λ.Μ.Ε.
Ερμού & Κορνάρου 2
ΤΗΛ: 210 32 30 073 – 32 21 255
FAX: 210 33 11 338
e-mail: olme@otenet.gr                                                                                  Αθήνα, 14/8/2013

Όχι στις υποχρεωτικές μετατάξεις εκπαιδευτικών
Να ανακληθούν οι αποφάσεις του Υπουργού

Μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού και με απόντες τους εκπαιδευτικούς, ο Υπουργός Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλος υπέγραψε αποφάσεις για την υποχρεωτική μετάταξη 4.692 εκπαιδευτικών από τη δευτεροβάθμια στην πρωτοβάθμια, αλλά και στη διοίκηση της εκπαίδευσης. Ο Υπουργός Παιδείας χαρακτηρίζει αυθαίρετα υπεράριθμους πάνω από 6.000 εκπαιδευτικούς ερήμην των υπηρεσιακών συμβουλίων! Αυτές οι αποφάσεις θέτουν σε ομηρεία τους εκπαιδευτικούς, δημιουργούν σοβαρές ανατροπές στους οικογενειακούς τους προγραμματισμούς, αλλά και σοβαρούς κινδύνους για τη λειτουργία των σχολείων το Σεπτέμβρη.
Όπως είναι γνωστό, με την πρόσφατη ψήφιση του ν. 4172/13 η κυβέρνηση προχωρά στην υλοποίηση της πολιτικής της κατεδάφισης του δημόσιου σχολείου και της διάλυσης των εργασιακών μας σχέσεων. Έτσι, μετά την καρατόμηση Τομέων των ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ και τη διαθεσιμότητα-απόλυση των συναδέλφων των αντίστοιχων ειδικοτήτων, σειρά έχει το ξεκλήρισμα εκπαιδευτικών διαφόρων ειδικοτήτων μέσα από τη διαδικασία των υποχρεωτικών μετατάξεων στην Πρωτοβάθμια και σε διοικητικές θέσεις του Υπουργείου Παιδείας.
Φαίνεται πλέον καθαρά ότι την Κυβέρνηση το μόνο που την  ενδιαφέρει είναι ένα σχολείο με λιγότερους και ελαστικά εργαζόμενους εκπαιδευτικούς. Δεν ενδιαφέρεται για το πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία τον Σεπτέμβρη, τι μαθήματα θα γίνονται, ποιοι θα τα διδάσκουν και ποιες θα είναι οι συνέπειες για τη μόρφωση των παιδιών.
Στο πλαίσιο αυτό, το Υπουργείο Παιδείας υλοποιεί τις υποχρεωτικές μετατάξεις των συναδέλφων που χαρακτηρίζει αυθαίρετα ως «πλεονάζον προσωπικό», ενώ αυθαίρετα επίσης δεν προχώρησε εδώ και αρκετούς μήνες στην υλοποίηση της δικής του προκήρυξης εθελοντικών μετατάξεων 940 θέσεων εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, παρά το γεγονός πως οι αιτήσεις υπερκάλυπταν τη ζήτηση. Είναι έτσι σαν να τιμωρεί τους εκπαιδευτικούς.
Να σημειώσουμε ακόμα πως, ενώ στην απόφαση του Υπουργού τίθενται απαράδεκτα χρονικά πλαίσια για τις αιτήσεις (14-23/8), μένουν αναπάντητα πολλά και σοβαρά ερωτήματα των εκπαιδευτικών, τα οποία δεν είναι σε θέση να τα απαντήσουν ούτε οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης ούτε το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας!
Για τον κλάδο μας, να το ξεκαθαρίσουμε με τον πιο απόλυτο τρόπο πως τα «πλεονάσματα» και οι «υπεραριθμίες» που παρουσιάζονται στην Υπουργική Απόφαση κατά Δ/νση και Περιφέρεια Εκπ/σης, μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος καταγραφής, είναι κατασκευασμένα λόγω της αύξησης του  ωραρίου, οι εκπαιδευτικοί χαρακτηρίζονται ως οργανικά υπεράριθμοι επειδή υπολογίζεται μόνο η πρώτη ανάθεση και δεν λαμβάνονται υπόψη οι λειτουργικές ανάγκες των σχολείων.
Οι αποφάσεις αυτές δεν έχουν καμία σχέση με τις πραγματικές ανάγκες λειτουργίας των σχολείων από το Σεπτέμβρη. Τα σχολεία δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν το Σεπτέμβρη και το Υπουργείο Παιδείας θα έχει πλήρη την ευθύνη για αυτό.
Με βάση τα παραπάνω, εμείς δεν πρόκειται να αποδεχτούμε αυτές τις στημένες λίστες της καρατόμησης και της απαξίωσης των Εκπαιδευτικών και του Δημόσιου Σχολείου.

Απαιτούμε από τον Υπουργό Παιδείας:
-          Να σταματήσουν οι διαδικασίες υποχρεωτικών μετατάξεων.
-          Να προχωρήσει στην ικανοποίηση όσων αιτήσεων μετάταξης εκπαιδευτικών έχουν κατατεθεί εθελοντικά.
-          Να υπολογιστούν τα κενά των σχολείων στις αρχές του Σεπτέμβρη με βάση τις πραγματικές ανάγκες της εκπαίδευσης και όχι τις νόρμες των μνημονιακών συμφωνιών.

Καλούμε τα ΔΣ των ΕΛΜΕ να οργανώσουν την επόμενη εβδομάδα, από 21 ως 23 Αυγούστου, μαζικές παραστάσεις διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών στις Διευθύνσεις Δ.Ε. και στις Περιφερειακές Διευθύνσεις.

Κανείς συνάδελφος δεν περισσεύει.
Καμιά υποχρεωτική μετάταξη-διαθεσιμότητα-απόλυση.
Κανένας συνάδελφος εκτός της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
στην οποία ανήκει.
Το Δημόσιο Σχολείο μάς χρειάζεται όλους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου