Δε θα σε σώσει κανείς. Ούτε μόνος μπορείς να κάνεις κάτι. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Κυριακή 24 Μαΐου 2015

Οι συνάδελφοι μας επιστρέφουν στα σχολεία !

ΕΛΜΕ ΒΟΙΩΤΙΑΣ                      Λιβαδειά 21-5-2015                   
Οι συνάδελφοι μας επιστρέφουν στα σχολεία !

     Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Βοιωτίας χαιρετίζει την επιστροφή των συναδέλφων μας της Τεχνικής - Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στα σχολεία μας!
    Με το νόμο 4325 που ψηφίστηκε  πρόσφατα στη βουλή τέθηκε τέλος στην αγωνία και ομηρία 2500 εκπαιδευτικών που είχαν τεθεί ξαφνικά και βίαια στην λεγόμενη διαθεσιμότητα από το καλοκαίρι του 2013.
    Η επιστροφή τους είναι σημαντική επιτυχία του εκπαιδευτικού κινήματος και πρώτα απ΄ όλα των ίδιων των συναδέλφων σε διαθεσιμότητα. Επί 2 ολόκληρα χρόνια αναπτύχθηκε ένας επίπονος, παρατεταμένος και πολύμορφος αγώνας με πείσμα και αποφασιστικότητα στηριγμένος κυρίως στις γενικές τους συνελεύσεις. Αρνήθηκαν τη μοιρολατρία ,την ηττοπάθεια, την επιχείρηση διάσπασης τους παρά τις μεγάλες δυσκολίες. Είχε δηλαδή όλα τα απαραίτητα συστατικά της νίκης! Έτσι έγραψαν ιστορία!
    Ανάγκασε τις προηγούμενες κυβερνήσεις να μη προχωρήσουν σε απολύσεις να παρατείνουν συνέχεια το καθεστώς της διαθεσιμότητας, να κάνουν ελιγμούς και να δίνουν συνεχείς υποσχέσεις για «απορρόφηση» τους. To 16o συνέδριο της ΟΛΜΕ μπροστά στις επικείμενες απολύσεις αποφάσισε συντονισμένες δυναμικές κινητοποιήσεις και απεργία   διαρκείας. Ακολούθησε το «πορτοκαλί καλοκαίρι» όταν οι σημαίες της ΟΛΜΕ πλημμύριζαν τους δρόμους. Η απεργία του Σεπτέμβρη έμεινε όμως στη μέση… Ο αγώνας συνεχίστηκε :
    Απεργίες , αμέτρητα συλλαλητήρια, πορείες ,καταλήψεις, συγκρούσεις με τις δυνάμεις καταστολής, αλλά και πρωτότυπες διαμαρτυρίες που γέννησε η φαντασία και δημιουργικότητα των αγωνιζόμενων εκπαιδευτικών ήταν τα «όπλα» τους.
    Μεγάλη συμβολή στην επιτυχή έκβαση του αγώνα είχε ο συντονισμός των ΕΛΜΕ  και η μαχητική αλληλεγγύη με τα άλλα πληττόμενα τμήματα της κοινωνίας σχολικοί  φύλακες , καθαρίστριες, εργαζόμενοι στην ΕΡΤ3 κ.λ.π.
    Η ΕΛΜΕ Βοιωτίας όλη αυτή τη περίοδο ήταν στο πλευρό τους.  Δεν καταφέραμε  όμως να κινητοποιήσουμε το σύνολο του κλάδου  γιατί  δεν κατανοήθηκε η τεράστια σημασία της απόκρουσης της πολιτικής της διαθεσιμότητας .
   Η υπόθεση αυτή βέβαια δεν τέλειωσε οριστικά. Δεν ικανοποιήθηκε το αίτημα για αναγνώριση μισθολογικά, υπηρεσιακά και συνταξιοδοτικά των 2 χρόνων. Υπάρχει ο κίνδυνος να μην υπάρξουν θέσεις για όλους, να μετακινηθούν σε άλλες υπηρεσίες κ.α.

Θα συνεχίσουμε λοιπόν τον αγώνα:
·  για την ομαλή ένταξη των σε διάθεση εκπαιδευτικών στην καθημερινή εκπαιδευτική και διδακτική πράξη και  τη συλλογική αντιμετώπιση των προβλημάτων,
·  για να γυρίσουν τα παιδιά στις καταργημένες ειδικότητες που είχαν περιέλθει στην κερδοφορία των ιδιωτικών σχολών,
·  για να λειτουργήσουν οι καταργημένες ειδικότητες στη Β΄ και στη Γ΄ ΕΠΑΛ ,
·  για να μειωθεί ο απαιτούμενος αριθμός μαθητών στα τμήματα ειδικότητας της Β΄ τάξης, (κατάργηση της υπ.αποφ.100637/2014)
·  για σύγχρονη δημόσια δωρεάν αναβαθμισμένη ΤΕΕ που θα περιέχει όλες τις ειδικότητες και δεν θ’ αφήνει καμιά στη κατάρτιση
·  για να καταργηθούν όλες οι ΣΕΚ  και το αίσχος της μαθητείας από το 4οετος.
·  Για το σχολείο που ονειρευόμαστε!
  
Συνάδελφοι Συναδέλφισσες  σας καλωσορίζουμε
και σας περιμένουμε για να συνεχίσουμε τους αγώνες
μέσα από τις γραμμές της ΕΛΜΕ!

Η ΕΛΜΕ ΒΟΙΩΤΙΑΣ  καλεί τους μαθητές των ειδικοτήτων που βίαια καταργήθηκαν το προηγούμενο διάστημα να προσέλθουν στα σχολεία τους για εγγραφές για την νέα σχολική χρονιά, αφού οι ειδικότητες αυτές θα λειτουργήσουν κανονικά κατά

 το Σχ. Έτος 2015 2016

Ο Πρόεδρος        ΤΟ ΔΣ               Ο Γραμματέας

Γιάννης Πάγκαλος                      Κώστας Χρυσαφόπουλος   



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου