Δε θα σε σώσει κανείς. Ούτε μόνος μπορείς να κάνεις κάτι. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

Δελτίο τύπου από τη συνάντηση του ΔΣ της ΟΛΜΕ με την πολιτ. ηγεσία του Υπ. Παιδείας στις 21/4/16



Συναντήθηκε σήμερα Πέμπτη 21/4/16 το ΔΣ της ΟΛΜΕ με την πολιτική ηγεσία του Υπ. Παιδείας. Επισημάναμε την πάγια θέση μας για μόνιμους διορισμούς καθηγητών ώστε να καλυφθούν όλα τα πραγματικά κενά. Ζητήσαμε από τον Υπουργό να μας πληροφορήσει για το τι θα συμβεί, τελικά, στο ζήτημα των μόνιμων διορισμών.
Όσον αφορά το ζήτημα των αναπληρωτών καθηγητών ζητήσαμε την άμεση απόσυρση του σχεδίου νόμου που έχει δημοσιοποιήσει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για τους αναπληρωτές. Επισημάναμε ότι, το ΔΣ της ΟΛΜΕ έχει καταθέσει πλήρη πρόταση που είναι σύμφωνη με τις συνταγματικές επιταγές, λειτουργική, βιώσιμη και ισόρροπη. Επί των προτάσεων μας ζητήσαμε να τοποθετηθεί άμεσα ο Υπουργός και να μας διασαφηνιστεί η θέση της πολιτικής ηγεσίας στο ζήτημα.
Ο Υπουργός στο ζήτημα των μόνιμων διορισμών επανέλαβε τη θέση του για 20.000 διορισμούς σε βάθος τριετίας, θέση που κατατέθηκε επίσημα στην Τρόικα. Από την πλευρά της η Τρόικα επιφυλάχθηκε να απαντήσει παραπέμποντας το ζήτημα τον Ιούλιο με το τέλος της αξιολόγησης της Ελληνικής οικονομίας. Στο ζήτημα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών δήλωσε ότι η πρόταση της ΟΛΜΕ έχει θετικά και αρνητικά στοιχεία και πάντως μελετάται από το Υπ. Παιδείας. Όπως είναι ευκόλως αντιληπτό απέφυγε να κάνει οποιαδήποτε διασαφήνιση των προθέσεων του στο ζήτημα των αναπληρωτών.

Συνάδελφοι,

Είναι προφανές ότι η συνάντηση δεν είχε ευτυχή κατάληξη και ότι τα αιτήματα της Ομοσπονδίας παραμένουν ανοιχτά. Η θέση του ΔΣ της ΟΛΜΕ για ένα ενιαίο σύστημα διορισμού μονίμων εκπαιδευτικών και πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών με τα ίδια κριτήρια αποτελεί για εμάς κόκκινη γραμμή και δεν πρόκειται να κάνουμε ούτε βήμα πίσω.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους, μόνιμους και αναπληρωτές, να βρίσκονται σε εγρήγορση. 

Για να δείτε το αρχείο σε pdf ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου