Δε θα σε σώσει κανείς. Ούτε μόνος μπορείς να κάνεις κάτι. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Ανακοίνωση ΟΛΜΕ για μοριοδότηση Σχολικών Μονάδων

Όπως είναι γνωστό, η Διοίκηση προχώρησε σε τροποποίηση του άρθρου 16 του ΠΔ 50/96 (Α΄ 45) με το ΠΔ 111/2016 (193/Α/18-10-2016) που αφορούν στη διαδικασία αναμοριοδότησης των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών. Όσον αφορά τη συγκεκριμένη ρύθμιση το ΔΣ της ΟΛΜΕ επισημαίνει τα ακόλουθα:
Η υιοθέτηση των 14 μονάδων μετάθεσης για τα μονοθέσια και διθέσια σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που ανήκουν στην κατηγορία των δυσπρόσιτων, απαιτούμε να επεκταθεί και στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που εδρεύουν στα ίδια χωριά με τα προαναφερόμενα μονοθέσια και διθέσια σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Το Δ.Σ της ΟΛΜΕ είναι αντίθετο στην κατεύθυνση που έχει δοθεί από  τη Διοίκηση να υπάρχει μείωση της μοριοδότησης ορισμένων σχολικών μονάδων με τον ισχυρισμό, ότι έχουν αλλάξει δραστικά οι συνθήκες προσβασιμότητας συγκεκριμένων σχολικών μονάδων λόγω της κατασκευής μεγάλων έργων οδοποιίας. Σε περίπτωση που η Διοίκηση εμείνει στη λογική της μείωσης των μορίων των σχολικών μονάδων, αυτομάτως δημιουργείται διακριτική μεταχείριση σε βάρος των συναδέλφων που υπηρέτησαν στα συγκεκριμένα σχολεία στο παρελθόν, όταν η δυνατότητα πρόσβασης ήταν προβληματική. Όπως είναι γνωστό η μοριοδότηση των σχολικών μονάδων είτε είναι προς τα πάνω είτε προς τα κάτω επηρεάζει όλους τους εκπαιδευτικούς που υπηρέτησαν στη συγκεκριμένη σχολική μονάδα ανεξαρτήτως χρονικής περιόδου.

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ :

  • Ζητάει να δοθούν δύο μήνες παράταση στη σχετική διαδικασία προκειμένου να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα προς όφελος της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών.
  • Απαιτεί να μην υπάρξει καμία αλλαγή που θα οδηγήσει σε μείωση της μοριοδότησης.
  • Οι νέες μοριοδοτήσεις των σχολικών μονάδων να έχουν εφαρμογή από το 2017, προτείνουμε δηλαδή να «κλειδώσουν» τα μόρια των εκπαιδευτικών την 31η Αυγούστου 2017 με την παλιά μοριοδότηση και οι νέες μοριοδοτήσεις να εφαρμοστούν από 1ης Σεπτεμβρίου και εξής.
Για να δείτε το αρχείο σε pdf …..ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου