Δε θα σε σώσει κανείς. Ούτε μόνος μπορείς να κάνεις κάτι. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Καταγγελία της ΟΛΜΕ για την κατάργηση ορισμένων ειδικοτήτων σε ΕΠΑΛ

Κύριε Υπουργέ,

Η μεροληπτική και σε βάρος της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης πολιτική του Υπουργείου Παιδείας πρέπει να σταματήσει.
Μετά από καταγγελίες αρκετών ΕΛΜΕ της χώρας (Σερρών, Β Πέλλας, Θεσσαλονίκης, Ηρακλείου κ.ά.) και ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι εγγραφές σε τομείς και ειδικότητες, το Υπουργείο Παιδείας προχωρά στην κατάργηση ενεργών ειδικοτήτων στερώντας την ελεύθερη επιλογή των μαθητών στα ΕΠΑΛ αυτά.
Το Υπουργείο Παιδείας με την Υ.Α. Φ20/98094/Δ4 ΦΕΚ 2067 (Β) στις 15/6/2017 αποφάσιζε να αφαιρέσει ειδικότητες από κάποια ΕΠΑΛ της χώρας, οι οποίες μάλιστα λειτουργούσαν κανονικά, αναγκάζοντας μαθητές ή να εγκαταλείψουν το σχολείο ή να μετακινηθούν σε άλλα ΕΠΑΛ ακόμη και εκτός Νομών για να παρακολουθήσουν την ειδικότητα που επιθυμούν.
Κατόπιν επικοινωνίας του ΔΣ της ΟΛΜΕ με υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου υπήρξε η δέσμευση ότι θα γίνει διόρθωση στο ΦΕΚ και θα προστεθούν οι συγκεκριμένες ειδικότητες στην ειδική πλατφόρμα εγγραφών των μαθητών των ΕΠΑΛ.

Επειδή το θέμα είναι πολύ σοβαρό και επείγον καθώς οι εγγραφές ολοκληρώνονται την Παρασκευή 23/6/2017 θα πρέπει άμεσα το Υπουργείο να τροποποιήσει την πλατφόρμα, να εκδώσει διορθωμένη την Υπουργική Απόφαση και να δώσει το δικαίωμα στους μαθητές να εγγραφούν στις ειδικότητες που επιθυμούν.

Για να δείτε το έγγραφο σε pdf ΕΔΩ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου