Δε θα σε σώσει κανείς. Ούτε μόνος μπορείς να κάνεις κάτι. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ & ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ


Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Ένα μήνα μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και η εικόνα των σχολείων στο νομό μας παραμένει η ίδια την τελευταία δεκαετία και αυτό δεν μπορεί να θεωρηθεί ‘κανονικότητα’.

Συγκεκριμένα :
·        Οι ελλείψεις στα σχολεία του νομού σύμφωνα και με τα στοιχεία που δόθηκαν από τη Δευτεροβάθμια στις 8/10/29 είναι τεράστιες. Συνολικά δεν έχουν ακόμη καλυφθεί 1.000 ώρες. Η αιτία είναι γνωστή. Οι μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών έχουν σταματήσει τα τελευταία δέκα χρόνια. Αυτό έχει ως συνέπεια και τα σχολεία να μην μπορούν να λειτουργήσουν κανονικά και οι συνάδελφοι να ταλαιπωρούνται μετακινούμενοι σε τρία ή και τέσσερα σχολεία. Μέρος της προσπάθειας να λειτουργήσουν τα σχολεία με λιγότερους καθηγητές απ’ όσους χρειάζονται ήταν και η μη ανακοίνωση των κενών από τη  ΔΔΕ Βοιωτίας πριν τη β’  φάση προσλήψεων, παρά τις πιέσεις του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βοιωτίας.

·        Από την ύπαρξη κενών ιδιαίτερα πλήττονται τα δυο ΕΕΕΕΚ  Θήβας και Λιβαδειάς, στα οποία οι συμπτύξεις τμημάτων, οι ελλείψεις σε ειδικό επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό οδηγούν στην  υποβάθμιση τους παρά τις προσπάθειες των εκπαιδευτικών

·        Σχετικά με το θέμα της διδασκαλίας της β΄ ξένης γλώσσας,  εξακολουθεί να ισχύει η απαράδεκτη εγκύκλιος που καθορίζει να λειτουργούν στα Γυμνάσια τμήματα             β΄ ξένης γλώσσας όσα είναι και τα τμήματα γενικής παιδείας. Καταργείται το αναφαίρετο δικαίωμα των μαθητών και των γονέων για ελεύθερη και συνειδητή επιλογή της β΄ ξένης γλώσσας και εξαναγκάζονται μαθητές να διδαχθούν άλλη γλώσσα από αυτή που επιθυμούν και διδάχθηκαν στο δημοτικό , ενώ καταστρατηγείται και το ανώτερο όριο μαθητών στα τμήματα. Καλούμε τους συναδέλφους και τα σχολεία να υποβάλλουν στη Δ/νση αιτήματα έγκρισης επιπλέον τμημάτων, ώστε να καλυφθούν οι μορφωτικές ανάγκες των μαθητών και να μην αποδέχονται το στοίβαγμα των μαθητών σε τμήματα των 30-35 ατόμων. Απαιτούμε να αποσυρθεί η συγκεκριμένη εγκύκλιος και να επανέλθει η παράλληλη διδασκαλία των ξένων γλωσσών

·        Παράλληλα οι υποδομές των σχολείων (κτήρια, εργαστήρια, βιβλιοθήκες, χώροι άθλησης)  σε μεγάλο βαθμό δεν καλύπτουν τις στοιχειώδεις ανάγκες. Συγκεκριμένα δυο σχολεία, το ΕΕΕΕΚ Θήβας και το ΕΠΑΛ Σχηματαρίου στεγάζονται εδώ και χρόνια σε προκάτ αίθουσες, ενώ το κτήριο που στεγάζεται το Γυμνάσιο Σχηματαρίου έχει υποστεί καθίζηση και το κυριότερο τμήμα του έχει κριθεί ακατάλληλο από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Σχηματαρίου. Επίσης ορισμένα εργαστήρια του ΕΚ Λιβαδειάς στεγάζονται σε ενοικιαζόμενους χώρους. Είναι λοιπόν φανερό ότι με τέτοιες υποδομές δεν παρέχεται σύγχρονη εκπαίδευση.
·        Επιπλέον είναι απαράδεκτο το χειμώνα τα πιο κρύα κτήρια του δημόσιου τομέα να είναι τα σχολεία.

Διεκδικούμε:

·        Η περιφέρεια και οι δήμοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να προχωρήσουν στην κατασκευή και την συντήρηση των σχολικών μονάδων.
·        Άμεσα να ανακοινωθούν τα κενά ώστε οι συνάδελφοι αναπληρωτές να μπορούν διεκδικήσουν την βελτίωση της τοποθέτησης πριν την γ΄ φάση των αναπληρωτών
·        Άμεσα να προχωρήσουν οι διορισμοί στην ειδική αγωγή.
·        Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με άμεσα μαζικούς και μόνιμους διορισμούς.
·        Να λειτουργήσει τώρα η Πρόσθετη και η Ενισχυτική διδασκαλία και σε όλα τα σχολεία.
·        Ουσιαστική μείωση των μαθητών στα τμήματα που φοιτούν παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες.
·        20 μαθητές στο τμήμα, 15 στις ομάδες προσανατολισμού, 10 στα εργαστήρια.
·        Όχι στο Νέο Λύκειο των κανόνων της αγοράς και των εξεταστικών φραγμών. Όχι στα ΕΠΑΛ της υποβαθμισμένης εκπαίδευσης, της μαθητείας και της φτηνής κατάρτισης.


ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ ΑΦΟΡΟΥΝ ΟΛΟΥΣ!

ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΣΤΟ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ- ΓΕΛ ΘΗΒΑΣ

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 31 ΟΚΤΩΒΡΗ 2019, ΣΤΙΣ 5 μ.μ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου