Δε θα σε σώσει κανείς. Ούτε μόνος μπορείς να κάνεις κάτι. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Ανακοίνωση και Διαμαρτυρία της ΟΛΜΕ για την αξιολόγηση



ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ 
ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗΣ 
ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Σε τροπολογία την οποία κατέθεσε το Υπουργείο Παιδείας, σε νομοσχέδιο του 
Υπουργείου Ανάπτυξης και ψηφίζεται την Πέμπτη 5/4/2012, αναφέρονται τα εξής:
«…Η θέσπιση κριτηρίων για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών αποτελεί ζήτημα που χρήζει ιδιαίτερης επιστημονικής επεξεργασίας … με την προτεινόμενη ρύθμιση 
χορηγείται επιπλέον εύλογος χρόνος στο αρμόδιο Υπουργείο για να  ολοκληρώσει το σύστημα αξιολόγησης των εκπαιδευτικών».
Παρακάτω στο σχέδιο νόμου αναφέρεται:
«…Το προεδρικό διάταγμα  (για την αξιολόγηση)  εκδίδεται εντός αποκλειστικής 
προθεσμίας τεσσάρων (4) μηνών από τη δημοσίευση του παρόντος νόμου. Μετά την άπρακτη παρέλευση της προθεσμίας αυτής εφαρμόζονται και για τους εκπαιδευτικούς της δημόσιας πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης οι διατάξεις των άρθρων 7, 8 και 9 του ν. 4024/2011».
Τον Ιούνιο, λοιπόν, μαζί με τα υπόλοιπα βάρβαρα μέτρα της φοροληστείας, της νέας μείωσης μισθών και συντάξεων, θα κατατεθεί και η αξιολόγηση των απολύσεων και της σφαγής. Είτε αποτελέσει ξεχωριστή διαδικασία για τους εκπαιδευτικούς, είτε  ενσωματωθεί με αυτή των υπολοίπων δημοσίων υπαλλήλων, η ουσία δεν αλλάζει.
Η Κυβέρνηση και με την τροπολογία αυτή, δεσμεύεται απέναντι στην Τρόικα να υλοποιηθεί, μετά τις εκλογές, ο στόχος των 15 χιλιάδων απολύσεων στο Δημόσιο μέχρι το τέλος του 2012. 
Απαιτούμε:

  • Να καταργηθεί ο Νόμος 4024/2011 για το Βαθμολόγιο – Μισθολόγιο 
  • Να αποσυρθεί το Σχέδιο Π.Δ. για την Αξιολόγηση των Δημοσίων Υπαλλήλων που έδωσε στη δημοσιότητα ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Δ. Ρέππας 
  • Να αποσυρθεί η τροπολογία του Υπ. Παιδείας που προβλέπει έκδοση Π.Δ. για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών 

Ο κλάδος μας  θα αντιδράσει δυναμικά στα μέτρα σφαγής των εκπαιδευτικών που προωθούνται και μέσω της αξιολόγησης (απολύσεις κ.λπ.).
Προχωρούμε άμεσα  σε Γεν. Συνελεύσεις του κλάδου μετά τις διακοπές του Πάσχα για την οργάνωση κινητοποιήσεων το επόμενο διάστημα. 
Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη, 5/4 στις 18.00 έξω από τη Βουλή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου