Δε θα σε σώσει κανείς. Ούτε μόνος μπορείς να κάνεις κάτι. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Ο Θέμης Κοτσυφάκης για τη διαστρέβλωση δηλώσεών του από την «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία»

Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ διαψεύδει τη δήλωση που του αποδίδεται, ότι «με ανάκληση διαθεσιμότητας και επιστροφή ειδικοτήτων σταματάμε την απεργία»:
Με έκπληξή μου διαπίστωσα, διαβάζοντας το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της Εφημερίδας ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ (15/9/13) ότι διαστρεβλώσατε δηλώσεις μου. Συγκεκριμένα, μου αποδίδεται, μεταξύ άλλων, στην πρώτη μάλιστα σελίδα, η δήλωση ότι «με ανάκληση διαθεσιμότητας και επιστροφή ειδικοτήτων σταματάμε την απεργία».

Ακόμα και από το περιεχόμενο της τηλεφωνικής συνέντευξης, που περιλαμβάνεται στην 5η σελίδα της εφημερίδας - η οποία και αυτή δεν αποδίδεται με απόλυτη ακρίβεια όσον αφορά τη διατύπωση της 3ης ερώτησης - φαίνεται ότι αναφέρω ακριβώς το αντίθετο. Ότι ο κλάδος μας, δηλαδή, διεκδικεί ένα σύνολο αιτημάτων και μόνο οι γενικές συνελεύσεις των καθηγητών θα αποφασίσουν για την εξέλιξη της απεργίας. Άλλο θέμα είναι, βέβαια, ότι ένα από τα κορυφαία αιτήματα της απεργίας είναι οι διαθεσιμότητες – απολύσεις και άλλο ότι θα σταματήσουμε ή πραγματοποιούμε την απεργία μόνο γι’ αυτό το αίτημα.


Ουδέποτε, άλλωστε, διατυπώσαμε όλο αυτό το διάστημα, την άποψη ότι η απεργία μας έχει ένα μόνο αίτημα. Με την απεργία διάρκειας της ΟΛΜΕ προβάλλουμε και διεκδικούμε ένα σύνολο αιτημάτων, που εκφράζει τη συνολική και πλήρη αντίθεσή μας στην πολιτική της κυβέρνησης  και της τρόικας, όπως αυτή υλοποιείται στην παιδεία με τις συνεχείς περικοπές, τις καταργήσεις σχολείων και υποστηρικτικών εκπαιδευτικών δομών, τη διάλυση της ΤΕΕ, τη μισθολογική και εργασιακή εξαθλίωση των  εκπαιδευτικών, αλλά και με το νέο νόμο του Υπ. Παιδείας για την εκπαίδευση, που μετατρέπει το Λύκειο σε εξεταστικό κέντρο και την επαγγελματική εκπαίδευση σε κατάρτιση και μαθητεία. Το πλήρες κείμενο των αιτημάτων αποφασίστηκε από τις γενικές συνελεύσεις των ΕΛΜΕ πριν λίγες ημέρες. 



Και επειδή αντιλαμβανόμαστε πως μας την έχουν «στημένη» πολλοί και από πολλές πλευρές, τους λέμε:


Η δημοκρατία στο συνδικάτο των καθηγητών είναι αδιαπραγμάτευτη. Οι γενικές συνελεύσεις θα συζητούν, θα εκτιμούν και θα αποφασίζουν για την πορεία της απεργίας. Ούτε το Διοικητικό Συμβούλιο ούτε, πολύ περισσότερο, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ θα αποφασίσουν για αυτό. Και αυτό είναι κάτι που δεν αρέσει σε πολλούς.


Ο κλάδος μας θα απαντήσει από αύριο, με τη μαζική συμμετοχή του στην απεργία διάρκειας και τα συλλλατήρια, σε όλες τις επιθέσεις που έχει δεχθεί αυτό το διάστημα. 


Δεν θα μας λυγίσουν.


Αθήνα, 15/9/13
Θέμης Κοτσιφάκης, Πρόεδρος ΟΛΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου