Δε θα σε σώσει κανείς. Ούτε μόνος μπορείς να κάνεις κάτι. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Καταγγελία της ΕΛΜΕ για τα κενά στα σχολεία

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Ήδη έχουμε φτάσει στα μέσα Νοεμβρίου και η ομαλή λειτουργία των σχολείων δεν έχει αποκατασταθεί.
Η κύρια αιτία είναι η πολιτική του Υπουργείου Παιδείας που:
α) Έβγαλε στη διαθεσιμότητα τους συναδέλφους των ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ, βγάζοντας συγχρόνως έξω από την τεχνική εκπαίδευση χιλιάδες μαθητές.
β) Καθόρισε την οργανική στη βάση της πρώτης ανάθεσης, δημιουργώντας πλασματικά πλεονάσματα, ενώ συγχρόνως από τα σχολεία λείπουν εκπαιδευτικοί.
γ) Έδωσε μετατάξεις στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση με αδιαφάνεια, και τις αποσπάσεις με το σταγονόμετρο και σταδιακά.(εκκρεμούν ακόμα εκατοντάδες αποσπάσεις εκπαιδευτικών)
Σήμερα στη Βοιωτία υπάρχουν 30 κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία, με αποτέλεσμα να έχουν χαθεί εκατοντάδες ώρες διδασκαλίας.
Το  μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στην τεχνική εκπαίδευση και ιδιαίτερα στις καταργημένες ειδικότητες των ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ, με αποτέλεσμα οι μαθητές της της τελευταίας τάξης να μη διδάσκονται καθόλου μαθήματα ειδικότητας στα οποία θα εξεταστούν στις πανελλαδικές και τα κύρια μαθήματα για την απόκτηση πτυχίου.(Στο ΕΠΑΛ Λιβαδειάς, στον τομέα υγείας, μέχρι σήμερα διδάσκονται μόνο 8 ώρες εβδομαδιαία, από ωρομίσθια καθηγήτρια)
Ζητάμε:
α) Να επαναλειτουργήσουν οι τομείς και οι ειδικότητες των ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ και να επιστρέψουν οι εκπαιδευτικοί που βγήκαν σε διαθεσιμότητα.

β) Να προσληφθούν τώρα αναπληρωτές στις ειδικότητες που υπάρχουν κενά, πριν χαθεί η σχολική χρονιά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου