Δε θα σε σώσει κανείς. Ούτε μόνος μπορείς να κάνεις κάτι. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018

Στο ίδιο έργο θεατές …


Στο ίδιο έργο θεατές …

Με πρόσφατη απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας δεν εγκρίθηκε κανένα από τα ολιγομελή τμήματα των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) του νομού Βοιωτίας.
Τριάντα ένα (31) τμήματα των ΕΠΑΛ, οι μαθητές και οι καθηγητές τους, που και πέρσι είχαν την ίδια αγωνία και περιπέτεια, θα βιώσουν για μια ακόμη χρονιά την ίδια κατάσταση και τα ίδια συναισθήματα.
Συνεχίζεται η ίδια τακτική σκοπιμότητας από το Υπουργείο Παιδείας. Διαχρονική και εγγυημένη!! «Από τον Άννα στον Καϊάφα»: Ο ΔΔΕ Βοιωτίας προτείνει να εγκριθούν όλα τα ολιγομελή τμήματα του νομού. Ο ΠΔΕ Στερεάς Ελλάδας δεν μπορεί να τα εγκρίνει, τουλάχιστον όλα, σύμφωνα με τη νομοθεσία που ισχύει.  Στη Βοιωτία δεν εγκρίνεται κανένα, αλλά ο ίδιος προτείνει με τη σειρά του να εγκριθούν από τον Υπουργό Παιδείας. Ο Υπουργός Παιδείας κατόπιν «ενεργειών τοπικών παραγόντων και κυβερνητικών βουλευτών» αποφασίζει !! Το μικροπολιτικό όφελος πάνω όλα !!

Στο ίδιο έργο θεατές και πέρσι και φέτος !!

Η δεύτερη πράξη του έργου «παίζεται» στα Γενικά Λύκεια (ΓΕΛ) προσεχώς: Εξήντα δύο (62) ολιγομελή τμήματα ΓΕΛ του νομού προτείνονται από το ΔΔΕ Βοιωτίας προς έγκριση. Ο ΠΔΕ Στερεάς Ελλάδας αδυνατεί, θα προσπαθήσει αλλά δε θα μπορέσει. Αυτός με τη σειρά του, βέβαια, θα προτείνει να τα εγκρίνει ο Υπουργός Παιδείας που μπορεί, «κατόπιν ενεργειών μας». Ω καιροί!  Ω ήθη!

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Βοιωτίας καλεί τόσο τον Υπουργό Παιδείας όσο και εκείνους που υπηρετούν τέτοιου είδους τακτικές και πολιτικές να εφαρμόσουν τις διαχρονικές θέσεις του κλάδου για  Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία για  κάθε μαθητή. Για το δικαίωμα επιλογής κάθε μαθητή να σπουδάσει αυτό που επιθυμεί στον τόπο που ζει. Για το δικαίωμα του εκπαιδευτικού να ασκεί το λειτούργημά του με αξιοπρέπεια, με ασφάλεια και χωρίς ανατροπές στην εργασία του. 

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ. ΕΛΜΕ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου