Δε θα σε σώσει κανείς. Ούτε μόνος μπορείς να κάνεις κάτι. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

Κάλεσμα αλληλεγγύης και έμπρακτης συμπαράστασης από την ΕΛΜΕ Βοιωτίας προς τους πληγέντες

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Βοιωτίας εκφράζει την θλίψη και οδύνη των εκπαιδευτικών για τους δεκάδες συνανθρώπους μας που έχασαν τη ζωή τους στην ανείπωτη τραγωδία εξαιτίας των φονικών πυρκαγιών σε Ανατολική, Δυτική Αττική και σε όλη την Ελλάδα και εκφράζει τα βαθύτατα συλλυπητήρια του προς τους συγγενείς και τους οικείους τους. 
Ως ελάχιστη συνδρομή για την ανακούφιση των πληγέντων, το ΔΣ της ΕΛΜΕ Βοιωτίας αποφάσισε να καταθέσει το ποσό των 500 ευρώ στον λογαριασμό που άνοιξε η ΟΛΜΕ για τον λόγο αυτό. 
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ στις δύσκολες αυτές ώρες καλεί τους συναδέλφους για την έμπρακτη στήριξη και αλληλεγγύη προς τους πληγέντες από τις πυρκαγιές και συγκεκριμένα: 

1. Καλεί τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς να καταθέσουν χρήματα για την οικονομική ανακούφιση των πληγέντων στον παρακάτω λογαριασμό της ΟΛΜΕ στην ALPHA BANK: 

Αριθ. Λογ/σμού: 114-00-2002-005940, 

IBAN: GR85 0140 1140 1140 0200 2005 940, 

BIC: CRBAGRAAXXX 


2. Καλεί τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν στις πρωτοβουλίες συλλογής ειδών πρώτης ανάγκης (ιατρικό υλικό, εμφιαλωμένα νερά, χυμούς, τρόφιμα που διατηρούνται εκτός ψυγείου και κατά προτίμηση κονσέρβες, συσκευασμένα κρουασάν, μπισκότα, φρυγανιές, γάλατα μακράς διάρκειας π.χ. εβαπορέ, κ.λπ.) και να τα αποστείλουν στο Κέντρο Logistics της Περιφέρειας Αττικής στην Εσπλανάδα – Πλατεία Νερού δίπλα στο Τάε Κβο Ντο του Φαληρικού, τηλ. Επικοινωνίας 210 4819001, 213-2129104/ 213-2129105/ 213-2129117). Σύμφωνα με απόφαση της διοίκησης των ΕΛΤΑ όλοι οι πολίτες που επιθυμούν να προσφέρουν είδη πρώτης ανάγκης στα θύματα των πυρκαγιών, μπορούν να αποστέλλουν δωρεάν τη βοήθειά τους στους κατοίκους της Αττικής με απλά δέματα εσωτερικού από όλα τα ταχυδρομικά καταστήματα της χώρας έως και τις 31 Αυγούστου

3. Καλεί τους εκπαιδευτικούς να συνδράμουν στην αιμοδοσία για τα θύματα των πυρκαγιών στις νοσοκομειακές υπηρεσίες αιμοδοσίας (Νοσοκομείο Λιβαδειάς, Χαλκίδας και σε όλη την Ελλάδα) καθώς σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (http://ekea.gr) «η πιθανή μακρά νοσηλεία των εγκαυματιών, θα χρειασθεί και αντίστοιχη υποστήριξη με αίμα και παράγωγα, … όπως είναι γνωστό το αίμα συντηρείται μόνο 35 ημέρες … η εθελοντική προσφορά αίματος καθ’ όλη τη διάρκεια του Αυγούστου θα συμβάλλει στην ισορροπία των αποθεμάτων και την ορθολογική κατανομή του αίματος σύμφωνα με τις ανάγκες». 

Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές για τη χώρα μας η εκπαιδευτική κοινότητα έχει καθήκον να συνεισφέρει με όλες τις δυνάμεις της στην ανακούφιση των πληγέντων αυτής της τραγωδίας. 
 
          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                       Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

  ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΑΜΙΑΝΙΔΗΣ                ΔΙΟΜΗΔΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου