Δε θα σε σώσει κανείς. Ούτε μόνος μπορείς να κάνεις κάτι. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019

Ψήφισμα αλληλεγγύης για τους 4 αγωνιστές στην Καρδίτσα.


Ψήφισμα αλληλεγγύης  για τους 4 αγωνιστές 
που στοχοποιούνται από την ασφάλεια στην Καρδίτσα.
 Ήμουν και εγώ εκεί

Το μεσημέρι της Παρασκευής 22/11/2019 άντρες της αστυνομίας πήγαν στα σπίτια 4 αγωνιστών  να τους παραδώσουν την κλήση για εξηγήσεις σχετικά με κατηγορίες που προσάπτονται στην κινητοποίηση έξω από το Δημαρχείο της Καρδίτσας στις 22 Αυγούστου 2019. Οι κατηγορίες της φθοράς ξένης περιουσίας και της διατάραξης οικιακής ειρήνης, με βάση καταθέσεις 3 αστυνομικών, στοχοποιούνται στους συγκεκριμένους αγωνιστές που υποτίθεται ότι τους αναγνώρισαν να συμμετέχουν στη συγκέντρωση και να πρωτοστατούν.

Στις 22 Αυγούστου στο Δημαρχείο της Καρδίτσας ήταν προγραμματισμένη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής που θα επικύρωνε την δημοπρασία για την παραχώρηση στην εταιρεία ΕΛΛΑΚΤΩΡ 10 δημοτικών δασικών εκτάσεων για την κατασκευή συνοδευτικών έργων και τις υποδομές μεταφοράς ρεύματος Βιομηχανικών Αιολικών Εγκαταστάσεων, που επιχειρούν να στήσουν στα Άγραφα. Πρόκειται για ένα έργο που προβλέπει 600 ανεμογεννήτριες στις κορυφές των βουνών των Αγράφων με καταστροφικές συνέπειες στο περιβάλλον, την πανίδα και τη χλωρίδα της περιοχής. Έργο που εντάσσεται στο συνολικό σχεδιασμό για παράδοση της ενέργειας στους «επενδυτές»-ιδιωτικές εταιρείες-μεγαθήρια με το πρόσχημα της «πράσινης ανάπτυξης». Η δημοπρασία είχε πραγματοποιηθεί λίγες μέρες πριν την οικονομική επιτροπή και μόλις λίγες μέρες πριν αλλάξει η δημοτική αρχή, με κλειστές τις πόρτες του Δημαρχείου και με πλήθος αστυνομικών να εμποδίζει την είσοδο στο δημαρχείο και στην υποτιθέμενη ανοιχτή διαδικασία.

Ο κόσμος που συγκεντρώθηκε στο Δημαρχείο βρέθηκε αντιμέτωπος για ακόμα μια φορά με ξύλο και χημικά. Αλλά και σε όλη την πόλη υπήρχε αστυνομοκρατία. Η καταστολή απέναντι στους κατοίκους, τους εργαζόμενους, τους φοιτητές και τους μαθητές που επιχείρησαν να παρευρεθούν ήταν άγρια. Παρόλα αυτά η μεγάλη συμμετοχή των συγκεντρωμένων κατάφερε να σταματήσει την παράτυπη επικύρωση της εκχώρησης του δημόσιου πλούτου στην ιδιωτική εταιρεία από την οικονομική επιτροπή. Όμως, όσοι υπηρετούν τα συμφέροντα των ιδιωτικών επιχειρήσεων αυτό δεν το συγχωρούν. 

Και στην Καρδίτσα αλλά και στην ευρύτερη περιοχή των Αγράφων οι κινητοποιήσεις βρίσκονται αντιμέτωπες με την αστυνομοκρατία, το ξύλο, τα χημικά και τα δακρυγόνα. Το δημαρχείο έχει περικυκλωθεί 2 φορές από τις δυνάμεις των ΜΑΤ και ασφαλίτες. Δυνάμεις ΟΠΚΕ και ΜΑΤ βρίσκονται παντού στο βουνό και κάνουν εξακριβώσεις στοιχείων σε όσους περνάνε.

Οι κυβερνήσεις, περιφερειακές και δημοτικές αρχές από κοινού με τις δυνάμεις καταστολής μεθοδεύουν την τρομοκράτηση όσων αγωνίζονται να ματαιώσουν τα σχέδια τους ενάντια στην εκχώρηση του δημόσιου πλούτου στους «επενδυτές», τη λεηλασία της φύσης από τα ιδιωτικά συμφέροντα και την καταστροφή του περιβάλλοντος. Η τακτική των διώξεων με στόχο την τρομοκράτηση και την εξόντωση των αγωνιστών δεν μας είναι άγνωστη. Δεκάδες άλλοι αγωνιστές και κινήματα έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με τις δυνάμεις καταστολής και τις δικαστικές διώξεις. Οι κλήσεις αυτές εντάσσονται στην κατασταλτική εκστρατεία του κράτους και στο δόγμα «κέρδη, νόμος και τάξη» που επιχειρούν να επιβάλλουν. Δεν θα τα καταφέρουν.

·        Στεκόμαστε στο πλευρό των αγωνιστών και απαιτούμε να αποσυρθούν οι κατηγορίες σε βάρος τους και να σταματήσει κάθε απόπειρα δικαστικής δίωξης.
·        Καταδικάζουμε οποιαδήποτε προσπάθεια ποινικοποίησης του αγώνα ενάντια στην λεηλασία και την καταστροφή των Αγράφων από τα επενδυτικά σχέδια.

·        Υπερασπιζόμαστε τις ελευθερίες των ανθρώπων και το δικαίωμα να διαδηλώνουν, να αντιστέκονται και να διεκδικούν. 

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Βοιωτίας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου