Δε θα σε σώσει κανείς. Ούτε μόνος μπορείς να κάνεις κάτι. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΙΤΑΛΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ΜΕ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ «ΠΑΤΡΙΚΟΣ ΔΕΣΜΟΣ» ΤΟΥ ΓΚΑΜΠΡΙΕΛΕ ΣΑΛΒΑΤΟΡΕΣ



Σε μια μικρή απομονωμένη πόλη στους πρόποδες των Άλπεων ζουν σχεδόν στο περιθώριο της κοινωνίας ένας πατέρας ο Ρίνο κι ο δεκατριάχρονος γιος του Κριστιάνο. Για τους περισσότερους ο Ρίνο είναι ένας ρατσιστής που αρέσκεται στο να πίνει και να προκαλεί φασαρίες. Για τον Κριστιάνο, όμως, είναι τα πάντα. Ο πνευματικός του ηγέτης, το πρότυπο και το στήριγμά του. Ο μοναδικός τους φίλος είναι ο Κουάτρο Φορμάτζι, ο οποίος αντιμετωπίζει έντονα ψυχολογικά προβλήματα εξαιτίας ενός ατυχήματος που σημάδεψε τη ζωή του. Σύντομα, η μοίρα των τριών ανδρών θα διασταυρωθεί με τη μοίρα μιας όμορφης γυναίκας, πυροδοτώντας μια αλυσίδα τραγικών γεγονότων που θα ανατρέψει τις ισορροπίες και θα τους οδηγήσει στα άκρα. Είναι ο δεσμός μεταξύ τους αρκετά δυνατός για να τους σώσει;
Η σκηνοθεσία είναι του Gabriele Salvatores ο οποίος είχε κάνει παλιότερα το ‘Mediteranneo’, μια ταινία η οποία είχε κερδίσει το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας του 1991 και στην οποία πρωταγωνιστούσε και η Βάνα Μπάρμπα.
Το σενάριο βασίζεται σε βιβλίο του ιδιαίτερα επιτυχημένου Ιταλού συγγραφέα Νικολό Αμανίτι, το οποίο κυκλοφόρησε στην ελληνική αγορά με τον τίτλο 'Με τις ευλογίες του Θεού'.

Η ταινία απέσπασε 4 βραβεία και 11 διακρίσεις σε διάφορα κινηματογραφικά φεστιβάλ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου