Δε θα σε σώσει κανείς. Ούτε μόνος μπορείς να κάνεις κάτι. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Σταγόνα στον ωκεανό των κενών οι μέχρι τώρα προσλήψεις των αναπληρωτών!

ΕΛΜΕ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Σταγόνα στον ωκεανό των κενών οι μέχρι τώρα προσλήψεις των αναπληρωτών!

«…Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να ανταποκριθούν στις μεγάλες ευθύνες του έργου τους μόνο κάτω από τις κατάλληλες συνθήκες.
Χρειάζονται, ανάμεσα σε άλλα, αξιοπρεπές εργασιακό περιβάλλον, ικανοποιητικές αποδοχές, σεβασμό των εργασιακών και ακαδημαϊκών δικαιωμάτων τους, αδιάλειπτη τη μέριμνα της πολιτείας και έμπρακτη αναγνώριση της κοινωνικής προσφοράς τους.
Με επίγνωση της ευθύνης μας αναλαμβάνουμε τη δέσμευση να πράξουμε ό,τι είναι δυνατό για τη διασφάλιση αυτών των προϋποθέσεων.
Γιατί, όπως έχει λεχθεί εύστοχα, οι συνθήκες εργασίας των εκπαιδευτικών μεταφράζονται σε συνθήκες εκπαίδευσης των παιδιών. …»

Κι όμως τα παραπάνω αποτελούν τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας με αφορμή την 5η Οκτώβρη, παγκόσμια ημέρα του εκπαιδευτικού…

Πέρα από τα ευχολόγια και τις πολύ εύστοχες επισημάνσεις του υπουργού, τι από όλα αυτά ισχύει σήμερα ή ακόμη πιο συγκεκριμένα ας μας πουν οι εκπρόσωποι του υπουργείου τι ακριβώς ενέργειες έγιναν από την πλευρά τους προς αυτήν την κατεύθυνση;

H παγκόσμια λοιπόν ημέρα του εκπαιδευτικού βρίσκει  σχολεία άδεια από καθηγητές και δασκάλους, με χιλιάδες συναδέλφους άνεργους, έναν εκπαιδευτικό κακοπληρωμένο να δουλεύει σε συνθήκες γαλέρας ανήμπορο να καλύψει τις τρομερές ελλείψεις που υπάρχουν σε όλα τα επίπεδα, χωρίς κανένα σεβασμό από την πολιτεία για το έργο του και χωρίς δικαιώματα!
  Αν και η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί φέτος στην εκπαίδευση είναι εκρηκτική με τα κενά να ανέρχονται-στην αρχή της χρονιάς-σε πάνω από 25.000 σε Π.Ε και Δ.Ε , δεν θα πραγματοποιηθεί απ΄ ότι φαίνεται και φέτος κανένας διορισμός, παρά τις 35.000 συνταξιοδοτήσεις των τελευταίων χρόνων.
  Είμαστε στα μέσα  Οκτωβρίου   και στη Βοιωτία τα κενά  είναι 62.Αρκετές  ώρες εβδομαδιαίως συνεχίζουν να μη διδάσκονται εξαιτίας των ελλείψεων σε καθηγητές. Για πολλούς μαθητές μας ο χρόνος που έχει χαθεί και συνεχίζει να χάνεται είναι καθοριστικός για το μέλλον τους! Στο Γυμνάσιο με Λυκειακές τάξεις της  Δομβραίνας  οι μαθητές των  Λυκειακών τάξεων <<έφυγαν>> για άλλα σχολεία ,τα ειδικά σχολεία στην Λιβαδειά και την Θήβα δεν λειτουργούν.

Οι  αναπληρωτές που προσλήφθηκαν στην Βοιωτία δεν αρκούν για να καλυφτούν  τα 62 κενά  για  να λειτουργήσουν τα σχολεία μας.

   Απαιτούμε άμεσα από το υπουργείο να προχωρήσει στη η Β΄ φάση προσλήψεων αναπληρωτών για ΟΛΕΣ τις ειδικότητες γενικής και ειδικής αγωγής καλύπτοντας και το τελευταίο κενό!
    Διεκδικούμε άμεσους διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών !


Όχι άλλη ώρα χαμένη!
 Ίσες ευκαιρίες στη μόρφωση για όλους τους μαθητές!

                  Ο Πρόεδρος                                                                     O Γραμματέας
         Πάγκαλος Ιωάννης                                                   Χρυσαφόπουλος Κων/νος

                                         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου