Δε θα σε σώσει κανείς. Ούτε μόνος μπορείς να κάνεις κάτι. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Ψήφισμα συμπαράστασης στους διωκόμενους εκπαιδευτικούς της Σάμου

ΕΛΜΕ ΒΟΙΩΤΙΑΣ                                                                      Λιβαδειά 30/9/2015

Ψήφισμα συμπαράστασης στους διωκόμενους εκπαιδευτικούς της Σάμου
Οι μαζικοί αγώνες είναι δίκαιοι
Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές και τα σωματεία!
Η  ΕΛΜΕ Βοιωτίας εκφράζει τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη της στους 4 διωκόμενους εκπαιδευτικούς που δικάζονται την Πέμπτη 1η Οκτώβρη ως «Πρωταίτιοι» της κινητοποίησης του Σεπτέμβρη του 2013. Οι τρείς από αυτούς ήταν μέλη του τότε ΔΣ της ΕΛΜΕ Σάμου (Τάκης Διαμαντίδης πρόεδρος, Νίκος Παπαβασιλείου γραμματέας, Μαρία Ξύδη μέλος) ενώ ο τέταρτος Γιάννης Τζημπούκας αιρετός τότε του ΠΥΣΔΕ. Οι τέσσερις τους είχαν δώσει συνέντευξη τύπου στα πλαίσια της διήμερης κατάληψης που είχε πραγματοποιηθεί στα Γραφεία της Διοίκησης της Β/θμιας Εκπαίδευσης στη Σάμο.        
Η κατάληψη είχε γίνει στα πλαίσια των μαζικών 5νθήμερων επαναλαμβανόμενων απεργιών του κλάδου ενάντια στις απολύσεις εκπαιδευτικών, τους νέους ταξικούς φραγμούς για τη νεολαία, και το κλείσιμο σχολείων που είχαν αποφασιστεί και προωθούνταν. Ειδικότερη αφορμή και αιτία της κατάληψης ήταν ο πίνακας των «68 ολικά πλεοναζόντων» εκπαιδευτικών που η Διεύθυνση διαμόρφωσε και ετοιμαζόταν να στείλει στην Περιφέρεια για τα περαιτέρω….
Η δίωξη εναντίον των τεσσάρων ασκήθηκε τις αμέσως επόμενες μέρες (Σεπτέμβρης του 2013), «απαντήθηκε» με πολλές δεκάδες ψηφίσματα συμπαράστασης από σωματεία και συλλογικότητες σε όλη τη χώρα και με ένα μακρύ κατάλογο μαρτύρων υπεράσπισης από το μαζικό κίνημα. Έμεινε στο «συρτάρι» για σχεδόν δύο χρόνια από όπου ξαναβγήκε το περασμένο καλοκαίρι, όταν στάλθηκε στους 4 αγωνιστές η κλήση για τη δίκη της 1ης Οκτώβρη 2015.
Έχει σημασία το ότι αυτό το καλοκαίρι ενεργοποιήθηκαν διώξεις που εκκρεμούσαν, ενάντια σε αγώνες και αγωνιστές σε όλη τη χώρα. Όπως επίσης έχει σημασία ότι με την ψήφιση του 3ου Μνημονίου η αντιλαϊκή πολιτική συνεχίζεται. Καλούνται να δικαστούν οι 4 που αντιτάχτηκαν στην  πολιτική των μνημονίων (και μαζί τους ολόκληρο το σωματείο που με μαζικές Γενικές Συνελεύσεις είχε καθορίσει κάθε στιγμή του αγώνα), σε μια συγκυρία με δεκάδες κενά εκπαιδευτικών στη Β/θμια της Σάμου και με περίπου 20 σχολεία της Α/θμιας κλειστά λόγω έλλειψης δασκάλων και νηπιαγωγών μέχρι και σήμερα.
Η αποφασιστική υπεράσπιση από το μαζικό κίνημα των 4 αγωνιστών, είναι για όλους αυτούς τους λόγους απολύτως αναγκαία.
·        Γιατί πρέπει να καταδικαστεί η πολιτική συντριβής των δικαιωμάτων λαού και νεολαίας που φέρνει νέα κύματα βαρβαρότητας.
·        Γιατί πρέπει να διακηρυχτεί πως οι μαζικοί αγώνες είναι δίκαιοι!

·        Γιατί πρέπει να υπερασπιστούμε τα σωματεία και το δικαίωμα στην πάλη, τους νέους αγώνες που άμεσα χρειάζεται να ξεδιπλώσουμε!


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                     Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                                                                         
 ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ                                                     ΧΡΥΣΑΦΟΠΟΥΛΟΣ  ΚΩΣΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου