Δε θα σε σώσει κανείς. Ούτε μόνος μπορείς να κάνεις κάτι. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

ΟΛΜΕ: ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΝΑ ΜΕ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ!

Ο.Λ.Μ.Ε.
Ερμού & Κορνάρου 2
ΤΗΛ: 210 32 30 073 - 32 21 255
Fax: 210 33 11 338
www.olme.gr
email: olme@otenet.gr                                                                Αθήνα, 15/10/15

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ
ΓΟΝΙΩΝ, ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ!
ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΝΑ
ΜΕ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ!

Πέρασε πάνω από ένας μήνας από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και η κατάσταση στη δημόσια εκπαίδευση παραμένει εκρηκτική.
              Είναι η πέμπτη συνεχής χρονιά που δε γίνονται διορισμοί μονίμων εκπαιδευτικών με αποτέλεσμα, τα περισσότερα σχολεία να υπολειτουργούν λόγω των χιλιάδων κενών. Οι προσλήψεις αναπληρωτών γίνονται με το σταγονόμετρο, χιλιάδες εκπαιδευτικοί είναι άνεργοι και περιμένουν με τη βαλίτσα στο χέρι πότε και πού θα διοριστούν, ενώ ταυτόχρονα χάνονται καθημερινά χιλιάδες διδακτικές ώρες! Μέχρι στιγμής στη δευτεροβάθμια έγινε μία φάση πρόσληψης 907 αναπληρωτών συναδέλφων (μόνο 3 ειδικοτήτων, ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04), ενώ τα κενά αγγίζουν τις 6.000! Παρά τις επανειλημμένες δηλώσεις από την πλευρά του υπουργείου ότι το πρόβλημα λύνεται άμεσα, η λειτουργία των σχολείων είναι στον αέρα! Οι μέχρι τώρα εξασφαλισμένες πιστώσεις για προσλήψεις αναπληρωτών δεν επαρκούν για την πλήρη κάλυψη των αναγκών σε εκπαιδευτικό προσωπικό, γεγονός που αν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα, κάποια μαθήματα δε θα διδαχθούν καθόλου φέτος!
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, πιστή στις κατευθύνσεις της Ε.Ε., με το 3ο μνημόνιο εφαρμόζει πιστά και προωθεί αντιδραστικές αλλαγές στην εκπαίδευση (έκθεση ΟΟΣΑ 2011, βέλτιστες πρακτικές Ε.Ε.) τσακίζοντας τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών!
Ταυτόχρονα εναντιωνόμαστε στη χρήση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων ΕΣΠΑ για προσλήψεις προσωπικού στην εκπαίδευση, που προωθούν αποκλειστικά τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις!
Απαιτούμε ΤΩΡΑ:
·  Πλήρη λειτουργία ΟΛΩΝ των σχολείων, με μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικών ΣΕ ΜΙΑ ΦΑΣΗ
·  Σε κάθε περίπτωση, απαιτούμε να ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ σε όσους αποκλείστηκαν λόγω εξαίρεσης από τα ΕΣΠΑ της περιοχής προτίμησής τους.
·  Διορισμούς ΜΟΝΙΜΟΥ προσωπικού, ώστε να σταματήσει η κατάσταση ομηρίας χιλιάδων συναδέλφων και ταυτόχρονα να λυθεί το πάγιο πρόβλημα των χιλιάδων χαμένων ωρών κάθε χρόνο λόγω των ελαστικών σχέσεων εργασίας.
Φτάνει πια! Έχουμε δικαίωμα και μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα εμείς και τα παιδιά μας!

ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ!
Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος                                                     Ο Γ. Γραμματέας


Ελένη Ζωγραφάκη-Τελεμέ                            Νίκος Παπαχρήστος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου