Δε θα σε σώσει κανείς. Ούτε μόνος μπορείς να κάνεις κάτι. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΕ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ

ΕΛΜΕ ΒΟΙΩΤΙΑΣ                             Λιβαδειά  21-10-2015                                    

Καταγγελία για τις απολύσεις σε φροντιστήρια
Επαναπρόσληψη  του συναδέλφου  Βασίλη Τσιράκη

  Στα φροντιστήρια, σε έναν κλάδο της εξ ΄ορισμού ελαστικής εργασίας, η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων νομιμοποίησε την εργασία χωρίς δικαιώματα, χαμηλά ωρομίσθια, απλήρωτη & μαύρη εργασία, όπως και σε  κάθε κλάδο του ιδιωτικού τομέα.

   Το ζήτημα της επιβολής ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση όξυνε την εργοδοτική επίθεση και αυθαιρεσία στον κλάδο των φροντιστηρίων. Ανεξάρτητα από τη μη οριστικοποίηση του μέτρου ήδη αρκετοί εργοδότες πανελλαδικά έχουν ρίξει το βάρος στις πλάτες των εργαζόμενων, μειώνοντας αφενός κατ‘ αναλογία το εργατικό κόστος και προβαίνοντας αφετέρου σε απολύσεις εργαζόμενων με τη μορφή της μη ανανέωσης σύμβασης.

   Σε αυτό το πλαίσιο, χαρακτηριστική περίπτωση εργοδοτικής αυθαιρεσίας αποτελεί η απόλυση του συναδέλφου εκπαιδευτικού επί 25ετίας  Β. Τσιράκη, από το φροντιστήριο Ανατολικό στη Θεσσαλονίκη, στο οποίο και εργαζόταν την τελευταία τριετία.  Ο συνάδελφος, ο οποίος είχε αντιδράσει στις εξαγγελθείσες από τον εργοδότη του φροντιστηρίου μειώσεις ωρομισθίων, αφού προσελήφθη για 2 μόλις ώρες στην αρχή της χρονιάς (έναντι 17 που είχε πέρσι), βρέθηκε απολυμένος, καθώς ο εργοδότης αυθαίρετα προέβη σε καταγγελία της αρχικής αναγγελίας πρόσληψης, ένα μήνα μετά τη σύναψή της.
   Καταγγέλλουμε αυτήν την απόλυση του συναδέλφου, απαιτώντας την επαναπρόσληψή του  με τις διδακτικές ώρες που είχε την προηγούμενη χρονιά.
   Ο συλλογικός αγώνας για την υπεράσπιση των θέσεων εργασίας και των εργασιακών δικαιωμάτων είναι αγώνας για την υπεράσπιση των συλλογικών συμβάσεων, για το δικαίωμα στην αξιοπρεπή εργασία και ζωή. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

 Ο Πρόεδρος                                               Η Γραμματέας 

Γιάννης Πάγκαλος                              Χαλιμούρδα  Αντιγόνη   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου