Δε θα σε σώσει κανείς. Ούτε μόνος μπορείς να κάνεις κάτι. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

Ανακοίνωση ΕΛΜΕ Βοιωτίας για τη διασφάλιση της νομιμότητας στις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικώνΤο Υπουργείο Παιδείας με δύο πρόσφατες αιφνιδιαστικές εγκυκλίους  - μνημεία διοικητικής προχειρότητας επιχειρεί παράνομα να ακυρώσει στη πράξη τα ΠΔ50/96 και ΠΔ100/97 που καθορίζουν τις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών και να παρακάμψει τη νόμιμη λειτουργία του ΠΥΣΔΕ.
Μοναδικός στόχος  του  Υπουργείου Παιδείας φαίνεται να αποτελεί το επικοινωνιακό στοίχημα της «δήθεν ομαλής» έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.
Στο πλαίσιο αυτό επιστρατεύονται πρωτόγνωρες διοικητικές πρακτικές π.χ. λειτουργικά κενά χωρίς συνεδριάσεις Συλλόγων Διδασκόντων για αναθέσεις μαθημάτων, αιτήσεις εκπαιδευτικών για τοποθέτηση χωρίς  γνώση λειτουργικών κενών, παράκαμψη της νόμιμης συλλογικής λειτουργίας του ΠΥΣΔΕ με δυνατότητα του διευθυντή ΔΕ για ατομικές αποφάσεις (!!) κ.α.
ΚΑΛΟΥΜΕ

§        Τον Διευθυντή Δ.Ε. να εφαρμόσει τη νομιμότητα και τα ισχύοντα Προεδρικά Διατάγματα που καθορίζουν τις διαδικασίες τοποθετήσεων των εκπαιδευτικών.
§        Τα διορισμένα μέλη του ΠΥΣΔΕ  να μη συναινέσουν στην εσπευσμένη πραγματοποίηση των συνεδριάσεων και να μην αποδεχτούν την καταστρατήγηση της νομιμότητας (ΠΔ50/96 και ΠΔ100/97).
§        Τους αιρετούς εκπροσώπους μας στο ΠΥΣΔΕ να καταγγείλουν μια τέτοια διαδικασία.

           Ο Πρόεδρος                                                          Ο Γραμματέας
Δαμιανίδης Χρήστος                                                  Κυριάκου Διομήδης

1 σχόλιο: