Δε θα σε σώσει κανείς. Ούτε μόνος μπορείς να κάνεις κάτι. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016

Καταργείται η νόμιμη συλλογική λειτουργία του ΠΥΣΔΕ

          
Καταργείται η νόμιμη συλλογική λειτουργία του ΠΥΣΔΕ
Ενημερώνεται το MySchool με μετακινήσεις εκπαιδευτικών χωρίς συνεδρίαση ΠΥΣΔΕ
Μία εβδομάδα πριν την έναρξη των μαθημάτων το ΠΥΣΔΕ Βοιωτίας δεν έχει κάνει ΚΑΜΙΑ συνεδρίαση σχετική με τις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών στα σχολεία!
Αιτία: η προσπάθεια εφαρμογής από τον Διευθυντή Εκπαίδευσης αφ΄ ενός δύο πρόσφατων παράνομων και αιφνιδιαστικών εγκυκλίων του Υπουργείου Παιδείας που ακυρώνουν στην πράξη τα Π.Δ. 50/96 και 100/97 (τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών) και αφ΄ετέρου μιας πρόσφατης Υ.Α. περί αναθέσεων μαθημάτων (!!)  
Προφανής στόχος:  η μετάλλαξη των Υπηρεσιακών Συμβουλίων  από συλλογικά όργανα σε μαριονέτες που θα επικυρώνουν τις μονοπρόσωπες ουσιαστικά αποφάσεις του Διευθυντή Εκπαίδευσης.
Η ΕΛΜΕ Βοιωτίας με τρεις δημόσιες ανακοινώσεις ΚΑΛΕΣΕ τον Διευθυντή Εκπαίδευσης, τα διορισμένα μέλη του Υπηρεσιακού Συμβουλίου και τους Αιρετούς να εφαρμόσουν τα Π.Δ. που βρίσκονται σε ισχύ. Να μην παρατυπήσουν εφαρμόζοντας πρόχειρα σχεδιασμένες αναποτελεσματικές εγκυκλίους και μια νέα Υ.Α. περί αναθέσεων μαθημάτων για τοποθετήσεις εκπαιδευτικών !! Κάτι τέτοιο αποτελεί «πρωτοτυπία» της Βοιωτίας σε επίπεδο τουλάχιστον Στερεάς Ελλάδας (όσο έχουμε ενημερωθεί).
Καταγγείλαμε τις πρωτόγνωρες διοικητικές πρακτικές   του Διευθυντή Εκπαίδευσης, ο οποίος μέχρι στιγμής έχει καταργήσει το ΠΥΣΔΕ.
Την Παρασκευή στις 2 Σεπτεμβρίου 2016, στις 14:00, ώρα συνεδρίασης του ΠΥΣΔΕ, με παράσταση διαμαρτυρίας,  το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Βοιωτίας κατέθεσε προς το Υπηρεσιακό Συμβούλιο την πρότασή του με στόχο τη λειτουργία των Σχολείων με την έναρξη της σχολικής χρονιάς ΤΗΡΩΝΤΑΣ ΟΜΩΣ τις νόμιμες διαδικασίες  και τη ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ!
Η πρότασή μας:
Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου: ΠΙΝΑΚΕΣ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΚΕΝΩΝ  - ΗΜΕΡΑ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ (ανάρτηση πινάκων, ενστάσεις κ.λ.π.)
Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου: ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΩΝ ΓΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ – ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΥΣΔΕ ΓΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΩΝ – ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΚΕΝΑ   
Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου: ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΥΣΔΕ) ΓΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ
Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου:  ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΥΣΔΕ ΓΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΥΣΔΕ - ΗΜΕΡΑ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ (ανάρτηση πινάκων, ενστάσεις κ.λ.π.)
Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου: ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ (ΕΝΤΟΣ ΠΥΣΔΕ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΑ ΠΥΣΔΕ
Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου: ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΥΣΔΕ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ - ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ
Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου: ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
Στη συνεδρίαση της Παρασκευής αποχωρήσαμε πετυχαίνοντας ταυτόχρονα την αναβολή της κοινής συνεδρίασης ΠΥΣΔΕ-ΠΥΣΠΕ για τη διάθεση εκπαιδευτικών ειδικοτήτων που εμπλέκονται στις δύο βαθμίδες, η οποία επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στις 16:00 της ίδιας ημέρας!
Ενημερωθήκαμε από τους δύο αιρετούς του κλάδου, ότι μετά από τηλεφωνική επικοινωνία του Διευθυντή Εκπαίδευσης με τον Περιφερειακό Διευθυντή  έπρεπε να εφαρμοστεί η εντολή του Υπουργείου Παιδείας, όλες οι τοποθετήσεις των συναδέλφων  να γίνουν εσπευσμένα και κάτω από την πίεση των ασφυκτικών χρονοδιαγραμμάτων των παράτυπων εγκυκλίων του ΥΠΠΕΘ. Η συνεδρίαση αυτή του ΠΥΣΔΕ θα γίνει τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου στις 11:00 π.μ.
Χαιρετίζουμε τη στάση των συναδέλφων αιρετών, οι οποίοι επισήμαναν τα προβλήματα που προκύπτουν από την όλη διαδικασία, υλοποιώντας την απόφαση  της ΟΛΜΕ: Δηλαδή να ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΝ τη διαδικασία.
Καλούμε ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ, τα διορισμένα μέλη του ΠΥΣΔΕ να καταγγείλουν αυτή τη διαδικασία όπως έπραξαν οι συνάδελφοί τους αιρετοί. Να μη συμμετέχουν σε αποφάσεις που καταστρατηγούν κλαδικές κατακτήσεις και εργασιακά δικαιώματα. Να μη συμμετέχουν σε παράτυπες αποφάσεις. Να εφαρμόσουν τουλάχιστον την πρόταση της ΕΛΜΕ.
Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης οφείλει να σεβαστεί τον κλάδο, τις κατακτήσεις και τα δικαιώματα του. Να παρέμβει στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης κι αυτός με τη σειρά του στον Υπουργό Παιδείας: “με τέτοιου είδους διαδικασίες παρακάμπτεται η λειτουργία  συλλογικών οργάνων και η Νομιμότητα, χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα!!”
Καλούμε τον Διευθυντή Εκπαίδευσης να εφαρμόσει τουλάχιστον την πρόταση της ΕΛΜΕ (εφαρμογή ΠΔ 50/96 και 100/97 με συντόμευση χρονικών προθεσμιών), η οποία στοιχειωδώς διασφαλίζει νομιμότητα και διαφάνεια !!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου