Δε θα σε σώσει κανείς. Ούτε μόνος μπορείς να κάνεις κάτι. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

ΚΑΛΕΣΜΑ Ε.Λ.Μ.Ε. ΣΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ - ΔΔΕ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΠΕΜΠΤΗ 29/11 & ώρα 14.00


Ε.Λ.Μ.Ε. ΒΟΙΩΤΙΑΣ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΔΔΕ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΠΕΜΠΤΗ 29/11 & ώρα 14.00

Kείμενο διαμαρτυρίας αναπληρωτών εκπαιδευτικών μειωμένου ωραρίου παράλληλης στήριξης ν. Βοιωτίας

Συντάσσουμε το παρόν κείμενο διαμαρτυρίας με σκοπό να γίνουν γνωστά τα αιτήματα μας και να δρομολογηθούν λύσεις στο θέμα που μας απασχολεί.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για την αδικία που υφιστάμεθα ως εκπαιδευτικοί μειωμένου ωραρίου παράλληλης στήριξης που προσληφθήκαμε στο νομό Βοιωτίας για το σχολικό έτος 2018-19.
Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα οι εκπαιδευτικοί παράλληλης στήριξης, γενικότερα στους πιο πολλούς νομούς και ειδικότερα στο νομό Βοιωτίας, λίγες μέρες μετά την πρόσληψή τους αναβαθμίζονταν αναλαμβάνοντας πλήρες εκπαιδευτικό ωράριο. Αυτό κατά βάση συνέβη και φέτος με εξαίρεση ελάχιστους νομούς μεταξύ αυτών και του νομού Βοιωτίας. Η δυσάρεστη αυτή εξέλιξη προέκυψε στο νομό μας από την πρόσληψη μεγαλύτερου αριθμού εκπαιδευτικών σε σχέση με τα κενά που δηλώθηκαν από τη Διεύθυνση. Συνεπώς, η αναβάθμισή μας δεν υλοποιήθηκε πράγμα που συνιστά κατάφωρη αδικία εις βάρος μας.
Παράλληλα, συνάδελφοι με λιγότερα μόρια που προσλήφθηκαν σε άλλους νομούς αναβαθμίστηκαν  πριν από λίγες μέρες με αποτέλεσμα να προηγηθούν στους επικείμενους πίνακες αναπληρωτών.
Καθόλου αμελητέο δεν είναι επίσης το γεγονός ότι οι εκπαιδευτικοί μειωμένου ωραρίου βιοποριζόμαστε δύσκολα μιας και αναγκαστήκαμε να μετακομίσουμε σε μια νέα πόλη. Ωστόσο, υπομέναμε αυτή την κατάσταση αναμένοντας την αναβάθμιση.
Τέλος, αν όλοι οι συνάδελφοι της παράλληλης στήριξης παρέμειναν μειωμένου ωραρίου δεν θα συνέτρεχε λόγος διαμαρτυρίας καθότι θα υπήρχε ισότιμη μεταχείριση. Με δεδομένο όμως ότι το 65% των συνάδελφων αναβαθμίστηκαν, βάσει των τελευταίων στοιχείων που δημοσιοποιήθηκαν, αναγκαζόμαστε να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας.
Αιτούμαστε λοιπόν να γίνει η αναβάθμιση μας με κάθε δυνατό τρόπο από τη Διεύθυνση, την Περιφέρεια και το Υπουργείο και προτείνουμε την αξιοποίηση του προγράμματος της ενισχυτικής διδασκαλίας στην ειδική εκπαίδευση για τον σκοπό αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου