Δε θα σε σώσει κανείς. Ούτε μόνος μπορείς να κάνεις κάτι. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΔΕΔΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

                                       Λιβαδειά, 20/09/2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης του Αναπτυξιακού Νομοσχεδίου. Με το νομοσχέδιο αυτό η κυβέρνηση προωθεί ένα είδος «ανάπτυξης» που μόνο σε όφελος της κοινωνίας και των εργαζόμενων δεν θα είναι.
Σε συνέχεια των πολιτικών της προηγούμενης κυβέρνησης π.χ. ασφαλιστικός νόμος Κατρούγκαλου, αξιολόγηση Δ/Υ, φοροληστεία, ιδιωτικοποιήσεις, υπερταμείο, περιορισμός δικαιώματος απεργίας (50%+1), η σημερινή κυβέρνηση βρίσκει πρόσφορο έδαφος να «ξεδιπλώσει» το αντεργατικό της σχέδιο. Με το νομοσχέδιο ενισχύονται οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, προωθείται η μερική και η εκ περιτροπής απασχόληση, με τη δεύτερη να υπολογίζεται με βάση τον ετήσιο χρόνο εργασίας. Προτείνεται η υπερίσχυση της επιχειρησιακής έναντι της κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, όταν ο εργοδότης επικαλείται οικονομικά προβλήματα της επιχείρησης. Ιδιωτικοποιούνται οι ελεγκτικοί μηχανισμοί των επενδυτικών σχεδίων και ανοίγει ο δρόμος για τη συνολική αποστέρηση από το Δημόσιο της δυνατότητας να ελέγχει τις εργασιακές συνθήκες, τα φορολογικά και ασφαλιστικά έσοδα, την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων και την προστασία του περιβάλλοντος.
Επιπρόσθετα, επιχειρείται ένας ασφυκτικός εργοδοτικός κυβερνητικός έλεγχος των σωματείων και των συνδικαλιστών με τη  δημιουργία ηλεκτρονικού μητρώου συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργαζομένων, ενώ η διάταξη για την εισαγωγή της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για λήψη αποφάσεων στα συνδικάτα - μεταξύ άλλων θεμάτων και για την απεργία - είναι αμφίβολης σκοπιμότητας, ενώ παράλληλα ανοίγει δρόμους διοικητικής παρέμβασης στη λειτουργία των συνδικάτων.
Στο πλαίσιο αυτό, το ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΔΕΔΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ καλεί όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία και συλλόγους του νομού Βοιωτίας να συμμετέχουν στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία της ΑΔΕΔΥ την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019 και στις απεργιακές συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν με κεντρικό αίτημα την απόσυρση του αντεργατικού νομοσχεδίου.

 Σε περίπτωση που η κυβέρνηση επιμείνει στη ψήφισή του προχωράμε σε κλιμάκωση της αντίδρασής μας και του απεργιακού αγώνα, με όρους συμμετοχής, ενότητας και κοινής δράσης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  - ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
  
Στο πλαίσιο της ενότητας του συνδικαλιστικού κινήματος και των εργαζομένων στην πράξη και τη δράση , σε συνεργασία με το Εργατικό κέντρο Λιβαδειάς , ενημερώνουμε τα μέλη μας ότι  για την μεταφορά στην Αθήνα για συμμετοχή στην απεργία της 24ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ, θα αναχωρήσει λεωφορείο από το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς την  Τρίτη 24/9/2019, ώρα 09.00 το πρωί.
Όσοι συνάδελφοι θέλουν να συμμετάσχουν μπορούν να το δηλώσουν στο τηλέφωνο : 22610 28344 μέχρι την Δευτέρα 23/9/2019.      
Η μεταφορά  στην Αθήνα  είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Για την  Εκτελεστική Γραμματεία
του Ν.Τ. Βοιωτίας της ΑΔΕΔΥ

     Ο Πρόεδρος                                        Ο  Γραμματέας


Σπυρίδων Βαζούρας                             Νικόλαος Μπούρας 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου