Δε θα σε σώσει κανείς. Ούτε μόνος μπορείς να κάνεις κάτι. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Κυριακή 12 Μαΐου 2013

ΕΛΜΕ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ


. Μείωσαν το μισθό μας (μέχρι και 40%)
. Θεσμοθέτησαν μια αξιολόγηση-καρμανιόλα, με σκοπό να μας έχουν σε ένα καθεστώς διαρκούς τρομοκρατίας, πειθάρχησης και συναδελφικού κανιβαλισμού.
. Μας χαρακτήρισαν ¨επίορκους¨ και μας έθεσαν σε αργία γιατί διαδηλώσαμε ή γιατί είχαμε "ανάρμοστη συμπεριφορά εκτός υπηρεσίας" ή γιατί είχαμε νομική αντιδικία οποιασδήποτε μορφής, καταστρατηγώντας το τεκμήριο της αθωότητας.                                                                                                                  
. Σαν τον κλέφτη πέρασαν ρύθμιση για την αύξηση του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών που ψηφίστηκε αφού έκλεισαν τα σχολεία για τις διακοπές του Πάσχα, ενώ λίγες μέρες πριν σε συνάντηση με την ΟΛΜΕ το Υπουργείο Παιδείας δήλωνε άλλα.
. Προωθούν ΠΔ για τις υποχρεωτικές μεταθέσεις οπουδήποτε σε όλη τη χώρα αναγκάζοντας μας σε περιπλάνηση που σε συνδιασμό με το μισθό μας μας οδηγεί στην οικονομική εξαθλίωση.
 Το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο προβλέπει αναγκαστικές μετακινήσεις (αποσπάσεις) για μια σχολική χρονιά για την κάλυψη διδακτικών αναγκών στην ίδια Περιφέρεια (μέσω ΑΠΥΣΔΕ) ή στην Επικράτεια (μέσω ΚΥΣΔΕ). Άρα, δεν χρειάζεται καμιά νομοθετική παρέμβαση για το σκοπό αυτό. Σε τι αποσκοπεί η νομοθετική παρέμβαση για τις αναγκαστικές μεταθέσεις, τότε? Η στόχευση είναι προφανής αλλά διαφορετική: σήμερα ελαστικοποιείται η οργανικότητα (περίπου το 1/3 τωνσυναδέλφων στη Δ.Ε. δεν έχει οργανική), αύριο καταργείται η οργανικότητα (για λόγους ισονομίας !!), μεθαύριο καταργείται η μονιμότητα (ως ώριμο φρούτο πια!!)

.Προωθούν την αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα και τις συγχωνεύσεις σχολείων.
.Μας δήλωσε ο πρωθυπουργός οτι όπου δεν υπάρχει οργανική, δεν υπάρχει μονιμότητα.
. Μας οδηγούν σε απολύσεις. Αυτό είναι το¨ φως στο βάθος του τούνελ.¨
 Όλα αυτά, εκτός από τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών, θα έχουν δραματικές επιπτώσεις και στην εκπαιδευτική διαδικασία. Όχι μόνο γιατί οι εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών είναι και συνθήκες μάθησης των μαθητών αλλά και γιατί συνδυάζονται με νέα μέτρα όπως: δραματική περικοπή δαπανών που θα φτάσει στη μείωση κατά 47% των δαπανών το 2016 σε σχέση με το 2009.
Ζητάμε από το ΔΣ της ΟΛΜΕ να καλέσει γενικές συνελεύσεις αμέσως μετά το Πάσχα και συνέλευση προέδρων που θα καθορίσει την αντίδραση των εκπαιδευτικών.Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε συσπείρωση και συμμετοχή στη λήψη και υλοποίηση των αποφάσεων.

Σαν  εργαζόμενοι αλλά και σαν δάσκαλοι δεν μπορούμε να σκύβουμε άλλο το κεφάλι.
Είναι η ώρα της μεγάλης ευθύνης για όλους μας.

Αν δεν αντιδράσουμε τώρα δεν θα υπάρχει δημόσιο σχολείο στο μέλλον.
Σ΄αυτόν τον αγώνα δεν περισσεύει κανείς. Είναι μάχη επιβίωσης, αξιοπρέπειας και σεβασμού απέναντι στην κοινωνία και τους μαθητές μας, υπεράσπισης της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης.                                                          

«Χτισμένη η νύχτα ολόγυρα απ΄τους ίσκιους ξένων καραβιών. Κλεισμένοι οι δρόμοι απ΄τα ντουβάρια. Μόνο για τα ψηλά είναι ακόμα δρόμος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου