Δε θα σε σώσει κανείς. Ούτε μόνος μπορείς να κάνεις κάτι. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Προσαρμογή προγράμματος για Τρίτη 16 και Τετάρτη 17 Ιουλίου

Μετά την μετάθεση της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, το πρόγραμμα δράσης, με απόφαση της σημερινής (15/7) συγκέντρωσης στη ΔΔΕ Βοιωτίας, διαμορφώνεται ως εξής:


Τετάρτη 17/7:

ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου :
 • Σύνταγμα (Πανελλαδικό Συλλαλητήριο)
προσυγκέντρωση στα Γραφέια της ΟΛΜΕ: Ερμού και Κορνάρου 2, στις 7 μ.μ.
Αναχώρηση λεωφορείου από Λιβαδειά στις 4 το απόγευμα από το Ζάππειο και διέλευση από Αλίαρτο, διασταύρωση Βαγίων, Θήβα, Σχηματάρι, Οινόφυτα
Πληροφορίες στα τηλέφωνα των μελών του Δ.Σ. (στο πάνω μέρος του blog)

Στο δημόσιο σχολείο δεν περισσεύει κανένας εκπαιδευτικός και κανένας μαθητής! 
Το δημόσιο σχολείο πεθαίνει…
Πάνω από 20.000 μαθητές χωρίς σχολείο!
Πάνω από 20.000 μαθητές ρίχνονται βορά στους μεγαλοκαρχαρίες της ιδιωτικής εκπαίδευσης- φίλους του υπουργού παιδείας.

Σχολικοί φυλακές, καθαρίστριες, και εκπαιδευτικοί σε καθεστώς ξαφνικού θανάτου.

Τα δημόσια αγαθά και τα κοινωνικά δικαιώματα κατακρεουργούνται από τα δρεπανηφόρα του νεοφιλελευθερισμού της κυβέρνησης κοινωνικής μειοψηφίας.

Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε!

Γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι στο δήμο,

όλοι από σήμερα σε ανένδοτο αγώνα,

ούτε ένας εργαζόμενος λιγότερος!

Ή αυτοί ή εμείς ...
πρέπει να είμαστε όλοι εκεί

Τρίτη 16/7: 
 • Απεργιακή συγκέντρωση στη Λιβαδειά, μαζί με τους εργαζόμενους στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, (ΟΤΑ). 
Η συγκέντρωση (μετά την υπαναχώρηση του ΠΑΜΕ για τη διοργάνωση κοινής συγκέντρωσης), θα πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωί στον Πεζόδρομο της Μπουφίδου στη Λιβαδειά.

 • Στις 9 το πρωί θα αναχωρήσει επίσης λεωφορείο από το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς για την απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας (ημέρα πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας, όπου θα συζητιέται στη βουλή το νέο νομοσχέδιο-φονιάς που θα επικυρώνει τη συμφωνία κυβέρνησης και τροϊκανών για τις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις μαζί με άλλα βάρβαρα μέτρα στο πλαίσιο των μνημονίων).

Δευτέρα 15/7:
 • 10 το πρωί: συμβολική κατάληψη της ΔΔΕ  Βοιωτίας και στη συνέχεια πορεία στη Λιβαδειά κι ενημέρωση των πολιτών

πρέπει να είμαστε όλοι εκεί

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ - ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΤΕΕ
ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΕΕ - ΔΝΤ

ΟΛΜΕ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ!!!!!!

Σάββατο 13/7:
 • μεσημέρι: εξόρμηση ενημέρωσης στην πλατεία της Θήβας

Παρασκευή 12/7:

 • στις 9 το πρωί: ραντεβού στο ΕΠΑΛ Λιβαδειάς,
 • στις 10 το πρωί: εξόρμηση στον Πεζόδρομο της Λιβαδειάς, διανομή υλικού και ενημέρωση των συμπολιτών,
 • στις 11:30 το πρωί: Παρουσία στη συνέλευση των εργαζομένων 11,30 ΠΟΕ ΟΤΑ για συντονισμό της δράσης,
 • στις 8 το βράδυ: συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Λιβαδειάς,
 • το βράδυ στο φεστιβάλ δάσους Αρβανίτσας: διανομή ενημερωτικού υλικού,
 • στις 7 το απόγευμα: στο 2ο Γυμνάσιο της Θήβας, σύσκεψη της ΕΛΜΕ.
Πέμπτη 11/7:
στις 9 το πρωί: ραντεβού στο ΕΠΑΛ Λιβαδειάς (αφορά τους πάντες) για να "στολίσουμε" το σχολείο και να ετοιμάσουμε υλικό για την προβολή της δουλειάς των ΕΑΠΛ - ΕΠΑΣ -ΣΕΚ, που θα γίνει το απόγευμα στην πλατεία Λιβαδειάς.
στις 11 το πρωί: συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη ΔΔΕ Βοιωτίας (Διοικητήριο- Λιβαδειά) και το ΠΥΣΔΕ Βοιωτίας, 

στις 8  το απόγευμα: όλοι στο ΕΠΑΛ Λιβαδειάς, συνάντηση ενημέρωση συναδέλφων, μαθητών, γονέων και στη συνέχεια πορεία στην πλατεία Λιβαδειάς για τη διανομή ενημερωτικού υλικού.

Τετάρτη 10/7, 
στις 10 το πρωί: πραγματοποιήθηκε συνάντηση, συνέλευση, συζήτηση στο ΕΠΑΛ Λιβαδειάς με μαζική συμμετοχή συναδέλφων. Στη συνέχεια συνάδελφοι με Ι.Χ. πήγαν στη διαδήλωση στο ΥΠΕΠΘ στην Αθήνα.
στις 5 το απόγευμα: ομάδα συναδέλφων παραβρέθηκε στο δημοτικό συμβούλιο Λιβαδειάς, έγινε παρέμβαση από το μέλος του Δ.Σ. Γιάννη Πάγκαλο και το Δ.Σ. εκδήλωσε ομόφωνα τη συμπαράσταση


Στο δημόσιο σχολείο δεν περισσεύει κανένας εκπαιδευτικός και κανένας μαθητής!  
πρέπει να είμαστε όλοι εκεί

Συνεχής ενημέρωση
Ενημέρωση:
πρέπει να είμαστε όλοι εκεί

Διαλύουν το Δημόσιο Σχολείο
και καταδικάζουν στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους


Η εγκληματική συνέργεια κυβέρνησης και τρόικας, με τη συναίνεση και τη συνενοχή του υπουργού παιδείας, καταδικάζει σε «ξαφνικό θάνατο» χιλιάδες καθηγητές στέλνοντάς τους στην ανεργία.
Με ένα non paper καταργούνται τρεις ολόκληροι τομείς στα ΕΠΑΛ και τις ΕΠΑΣ. Χιλιάδες μαθητές που θα αναζητούν από το Σεπτέμβρη το σχολείο τους δεν θα το βρίσκουν. Παραχωρείται έτσι ένα μεγάλο φιλέτο της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης βορά στον αδηφάγο ιδιωτικό τομέα. Και έπεται συνέχεια…
Καταγγέλλουμε αυτή την ανάλγητη πολιτική, που διαλύει κυριολεκτικά το δημόσιο σχολείο πριμοδοτώντας ταυτόχρονα την ιδιωτική εκπαίδευση, στέλνει απευθείας στην ανεργία χιλιάδες εκπαιδευτικούς και καταδικάζει στην εξαθλίωση τις οικογένειές τους.
Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές, κάθε πολίτη, να συμμετάσχουν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το 
Υπ. Παιδείας, την Τετάρτη 10/7/13, 12 μ.
για να καταδικάσουμε αυτή την πολιτική, που συνθλίβει τη δημόσια εκπαίδευση και τους εκπαιδευτικούς.

Το υπουργείο Παιδείας σχετικά με τη διαθεσιμότητα εκπαιδευτικών μας ενημέρωσε (το esos) με non paper ότι αποφασίστηκε
Α.Η κατάργηση 46 ειδικοτήτων από τις 110 ειδικότητες που υπήρχαν, συνολικά, έως σήμερα, και συνεπώς στη κατάργηση 2.500 οργανικών θέσεων της τεχνικής εκπαίδευσης εκ των οποίων οι 2000 θα τεθούν σε διαθεσιμότητα και οι υπόλοιποι σύμφωνα με τα κάτωθι θα μεταταχθούν.
•    Συνεπεία της θεσμικής αλλαγής στη τεχνική εκπαίδευση που προωθούμε οι εκπαιδευτικοί που τίθενται σε διαθεσιμότητα προέρχονται από την Επαγγελματική & Τεχνική Εκπαίδευση και συγκεκριμένα από την κατάργηση του τομέα Υγείας & Πρόνοιας και των Ειδικοτήτων Αισθητικής, Κομμωτικής και Γραφικών Τεχνών στα ΕΠΑΛ και στις ΕΠΑΣ.
•    Σημειώνουμε σε πολλές περιπτώσεις αυτοί οι εκπαιδευτικοί που τίθενται σε διαθεσιμότητα είναι απόφοιτοι Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή πρώην ΚΑΤΕΕ & ΚΑΤΕ.. Οι εκπαιδευτικοί Κατηγορίας ΥΕ (Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης) που τίθενται σε διαθεσιμότητα θα αντικατασταθούν σταδιακά με νέους εκπαιδευτικούς κατηγορίας ΤΕ και ΠΕ γεγονός που συμβάλει στην ποιότητα της εκπαίδευσης. 
 
ΤΙ ΜΕΛΛΕΙ ΓΕΝΕΣΘΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ 2.500 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΘΕΣΕΙΣ  
Καταρχάς λαμβάνουμε μια σειρά μέτρων υποστήριξης των συγκεκριμένων εκπαιδευτικών και εξαιρέσεων ώστε εν κατακλείδι να τεθούν περίπου 2000 σε διαθεσιμότητα και περίπου 500 θα μεταταχθούν σε διοικητικές θέσεις, από το σύνολο των απασχολούμενων στους καταργούμενους κλάδους.  Συγκεκριμένα:
-  έχουν εξαιρεθεί εκπαιδευτικοί των σχετικών κλάδων που έχουν οργανική θέση σε Σχολεία Ειδικής Αγωγής.
- έχουν εξαιρεθεί εκπαιδευτικοί των σχετικών κλάδων που έχουν και δεύτερη ειδικότητα γιατί αυτή τους αποδίδει οργανική θέση εκ της δεύτερης ειδικότητας
- έχουν εξαιρεθεί εκπαιδευτικοί των σχετικών ειδικοτήτων που είναι πολύτεκνοι, τρίτεκνοι και άτομα με Αναπηρίες, οι οποίοι και θα υποχρεωθούν σε μετάταξη σε διοικητικές θέσεις στις εγγύτερες διοικητικές υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας της περιοχής που σήμερα υπηρετούν.
- προνοείται όλοι οι εκπαιδευτικοί που τίθενται σε διαθεσιμότητα, εάν δεν τοποθετηθούν σε άλλες θέσεις και απολυθούν, να απασχολούνται κατά προτεραιότητα, όλων των υπολοίπων, ως ωρομίσθιοι σε μαθήματα των ειδικοτήτων τους.     
-το 55% των εκπαιδευτικών που τίθενται σε διαθεσιμότητα υπάγεται σε κλάδους με ειδικότητες απαραίτητες και αναγκαίες των υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας και των σχετικών Μονάδων Υγείας. Γεγονός που προμηνύει την αξιοποίησή τους και την επαναπροσληψή τους στις Υπηρεσίες υγείας του σχετικού Υπουργείου τους προσεχείς μήνες.
- περισσότερο από το 35% των εκπαιδευτικών που τίθενται σε διαθεσιμότητα υπάγεται σε κλάδους με ειδικότητες που είτε ασκούσαν παράλληλα ελεύθερο επάγγελμα είτε μπορούν να ασκήσουν.
Ειδικότερα ολόκληρο το non paper του υπουργείου Παιδείας, έχει ως εξής:

ΤΟ non paper ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ
•    Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, ανεξάρτητα από τις δεσμεύσεις του Μεσοπρόθεσμου για την αναδιοργάνωση του Δημόσιου Τομέα, προτάσσει ως αναγκαία για την ουσιαστική αναβάθμιση του εκπαιδευτικού μας συστήματος την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του, την απλούστευση των λειτουργιών του και την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού του.
•    Το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στο πλαίσιο των υποχρεώσεών του είχε ορίσει την συμμετοχή του Υπουργείου Παιδείας στις 12.500 «διαθεσιμότητες»  σε 7.500 εκπαιδευτικούς.
•    Το Υπουργείο Παιδείας υποστηρίζοντας ότι ο ποσοτικός προσδιορισμός των υπό Διαθεσιμότητα Εκπαιδευτικών ή Διοικητικών Υπαλλήλων δεν μπορεί να προηγείται της Έκθεσης Αξιολόγησης των Δομών, των Υπηρεσιών και του Ανθρώπινου Δυναμικού του, προέβη σε αξιολόγηση των δομών του – που στελεχώνουν περισσότερα από 190.000 άτομα - και κατέδειξε με μεθοδολογική αρτιότητα ότι υπηρετώντας τη θεσμική αναδιάρθρωση του εκπαιδευτικού συστήματος και μόνο, ότι οι εκπαιδευτικοί που δύνανται να τεθούν σε διαθεσιμότητα δεν υπερβαίνουν τους 2.000 σε συγκεκριμένους κλάδους και ειδικότητες.
•    Η νέα ηγεσία του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης υιοθέτησε και υποστήριξε αποτελεσματικά τις τεκμηριωμένες θέσεις του Υπ. Παιδείας στις πρόσφατες διαπραγματεύσεις.
•    Παράλληλα, και οι εκπρόσωποι της Task Force συμφώνησαν με τη μεθοδολογική επάρκεια και συνεπώς με τα ποσοτικά  αποτελέσματα του staffing plan, ήτοι 2.000 εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα σε δύο εναλλακτικά σενάρια διαχείρισης προσωπικού προσμετρώντας τις αλλαγές που έχουν δρομολογηθεί σχετικά με το Γενικό Λύκειο και το Τεχνικό Λύκειο, στη δομή, τη λειτουργία και τα ωρολόγια προγράμματα σπουδών τους:
-   Σενάριο 1ο  : από τους πλεονάζοντες εκπαιδευτικούς κατά την 30η Ιουνίου 2013 
1ο Βήμα) στις 4933 κενές οργανικές θέσεις της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στις ειδικότητες Γυμναστών, Πληροφορικής, Γαλλικής Φιλολογίας, Θεατρικών Σπουδών, Μουσικής και Καλλιτεχνικών, υποχρεωτική μετάταξη ισάριθμων υπεραρίθμων εκπαιδευτικών των ιδίων ειδικοτήτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που πλεονάζουν
2ο Βήμα) στις 2.500 κενές οργανικές θέσεις Διοικητικών Υπαλλήλων κατηγορίας ΠΕ & ΤΕ της Κεντρικής & των Περιφερειακών Υπηρεσιών του ΥΠΑΙΘ καθώς και των Δ.Ι.Ε.Κ. υποχρεωτική μετάταξη υπεραρίθμων εκπαιδευτικών με ισόποση μείωση αποσπάσεων  και
3ο Βήμα) «διαθεσιμότητα» των  περίπου 2.000 εκπαιδευτικών που συνεχίζουν να πλεονάζουν 

-  Σενάριο 2ο από τους πλεονάζοντες εκπαιδευτικούς κατά την 30η Ιουνίου 2013 
1ο Βήμα) στις 4933 κενές οργανικές θέσεις της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στις ειδικότητες Γυμναστών, Πληροφορικής, Γαλλικής Φιλολογίας, Θεατρικών Σπουδών, Μουσικής και Καλλιτεχνικών , υποχρεωτική μετάταξη ισάριθμων υπεραρίθμων εκπαιδευτικών των ιδίων ειδικοτήτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που πλεονάζουν
2ο Βήμα) «διαθεσιμότητα» εκπαιδευτικών που προκύπτουν από τυχόν κατάργηση κλάδων και ειδικοτήτων εφόσον προκριθούν αλλαγές στο ωρολόγιο πρόγραμμα του νέου Τεχνικού Λυκείου  και
3ο Βήμα)  υποχρεωτική μετάταξη στις 2.500 κενές οργανικές θέσεις Διοικητικών Υπαλλήλων κατηγορίας ΠΕ & ΤΕ της Κεντρικής & των Περιφερειακών Υπηρεσιών του ΥΠΑΙΘ καθώς και των Δημοσίων ΙΕΚ  όσων εκπαιδευτικών συνεχίζουν να πλεονάζουν, με ισόποση μείωση αποσπάσεων, εφόσον είναι κατηγορίας ΠΕ & ΤΕ και ειδικοτήτων αναγκαίων ή συναφών για τη  βελτίωση του διοικητικού έργου.     
ΠΟΙΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΕΠΕΛΕΞΕ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΑΙΘ & ΓΙΑΤΙ

•    Αποτελεί κοινή παραδοχή ότι τα Επαγγελματικά & Τεχνικά Λύκεια & Σχολές δεν επιτελούν σήμερα το ρόλο τους αντιμετωπίζοντας σειρά στρεβλώσεων και πελατειακών σχέσεων, για αυτό το λόγο και οι προηγούμενες Κυβερνήσεις είχαν αποφασίσει να προχωρήσουν σε Μεταρρυθμίσεις.
•    Πιστεύουμε ότι η δευτεροβάθμια Τεχνική Εκπαίδευση πρέπει να προσβλέπει στο συνδυασμό της γενικής παιδείας με την τεχνική επαγγελματική γνώση και αυτή με την σειρά της να εκπληρώνει τον ρόλο της στην ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας. Γι αυτό σχεδιάζουμε ένα Τεχνικό Λύκειο που θα μεταδίδει τις απαιτούμενες τεχνικές και επαγγελματικές γνώσεις και δεξιότητες, παράλληλα με την καθολική εφαρμογή του θεσμού της μαθητείας, και τη σύνδεση με την αγορά εργασίας, χωρίς στρεβλώσεις και επικαλύψεις με ανώτερες βαθμίδες τυπικής εκπαίδευσης ή μη τυπικής κατάρτισης.
•    Σε κάθε περίπτωση, υπηρετούμε ένα σχεδιασμό που στοχεύει το Τεχνικό Λύκειο να προσφέρει ειδικότητες αποφοίτων που ανταποκρίνονται στις επιλογές των μαθητών και όχι στις ειδικότητες των εκπαιδευτικών και να στελεχώνεται από εκπαιδευτικούς των απαιτούμενων ειδικοτήτων, ώστε να επιτρέπεται η αξιολόγηση τους, οι αναπληρώσεις τους και ο προγραμματισμός για τα επόμενα σχολικά έτη.
•    Η πρακτική αυτή που ακολουθήθηκε τα προηγούμενα χρόνια στα ΕΠΑΛ & στις ΕΠΑΣ οδήγησε στην ύπαρξη 110 διαφορετικών ειδικοτήτων εκπαιδευτικών, μοναδική στον ευρωπαϊκό χώρο. 
•    Η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ προέκρινε το 2ο ΣΕΝΑΡΙΟ γιατί πιστεύει ότι οι θεσμικές αλλαγές  προκρίνονται και προηγούνται της διαχείρισης προσωπικού.
•    Μετά από συγκριτική μελέτη ευρωπαϊκών συστημάτων τεχνικής εκπαίδευσης, μελέτη αναγκών της εγχώριας αγοράς εργασίας και ανάπτυξη περιγραμμάτων επαγγελμάτων εξήχθη το συμπέρασμα ότι τα επαγγέλματα υγείας όπως Βοηθοί Φαρμακείων, Βοηθοί Φυσιοθεραπευτών, Βοηθοί Ακτινολογικών Εργαστηρίων, Βοηθοί Οδοντοτεχνιτών, Βοηθοί Νοσηλευτών, Βοηθοί Ιατρικών & Βιολογικών Εργαστηρίων &  Βοηθοί Βρεφονηπιοκόμων του Τομέα Υγείας Πρόνοιας καθώς και επαγγέλματα όπως Γραφικών Τεχνών, Σχεδίασης & Παραγωγής Ενδύματος, Αισθητικής Τέχνης, Κομμωτικής Τέχνης & Αργυροχρυσοχοΐας δεν υπάρχει σκοπιμότητα να παρέχονται από την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
•    Παράλληλα, το ίδιο αντικείμενο σπουδών και χωρίς την αναγκαιότητα να αποδίδεται σε τρία επίπεδα σπουδών (Δευτεροβάθμιας – Μετα/Δευτεροβάθμιας – Ανώτατης) προσφέρεται σε άλλες βαθμίδες της Δημόσιας Εκπαίδευσης (Δημόσια ΙΕΚ &  ΤΕΙ) με αποτέλεσμα να δημιουργείται σύγχυση στον επαγγελματικό προσανατολισμό και στην αγορά εργασίας.
•    Για αυτό το λόγο προχωρήσαμε στην κατάργηση 46 ειδικοτήτων από τις 110 ειδικότητες που υπήρχαν, συνολικά, έως σήμερα, και συνεπώς στη κατάργηση 2.500 οργανικών θέσεων της τεχνικής εκπαίδευσης εκ των οποίων οι 2000 θα τεθούν σε διαθεσιμότητα και οι υπόλοιποι σύμφωνα με τα κάτωθι θα μεταταχθούν.
•    Συνεπεία της θεσμικής αλλαγής στη τεχνική εκπαίδευση που προωθούμε οι εκπαιδευτικοί που τίθενται σε διαθεσιμότητα προέρχονται από την Επαγγελματική & Τεχνική Εκπαίδευση και συγκεκριμένα από την κατάργηση του τομέα Υγείας & Πρόνοιας και των Ειδικοτήτων Αισθητικής, Κομμωτικής και Γραφικών Τεχνών στα ΕΠΑΛ και στις ΕΠΑΣ.
•    Σημειώνουμε σε πολλές περιπτώσεις αυτοί οι εκπαιδευτικοί που τίθενται σε διαθεσιμότητα είναι απόφοιτοι Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή πρώην ΚΑΤΕΕ & ΚΑΤΕ. Οι εκπαιδευτικοί Κατηγορίας ΥΕ (Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης) που τίθενται σε διαθεσιμότητα θα αντικατασταθούν σταδιακά με νέους εκπαιδευτικούς κατηγορίας ΤΕ και ΠΕ γεγονός που συμβάλει στην ποιότητα της εκπαίδευσης.  

ΤΙ ΜΕΛΛΕΙ ΓΕΝΕΣΘΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ 2.500 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΘΕΣΕΙΣ  
Καταρχάς λαμβάνουμε μια σειρά μέτρων υποστήριξης των συγκεκριμένων εκπαιδευτικών και εξαιρέσεων ώστε εν κατακλείδι να τεθούν περίπου 2000 σε διαθεσιμότητα και περίπου 500 θα μεταταχθούν σε διοικητικές θέσεις, από το σύνολο των απασχολούμενων στους καταργούμενους κλάδους.  Συγκεκριμένα:
-  έχουν εξαιρεθεί εκπαιδευτικοί των σχετικών κλάδων που έχουν οργανική θέση σε Σχολεία Ειδικής Αγωγής.
-  έχουν εξαιρεθεί εκπαιδευτικοί των σχετικών κλάδων που έχουν και δεύτερη ειδικότητα γιατί αυτή τους αποδίδει οργανική θέση εκ της δεύτερης ειδικότητας
-  έχουν εξαιρεθεί εκπαιδευτικοί των σχετικών ειδικοτήτων που είναι πολύτεκνοι, τρίτεκνοι και άτομα με Αναπηρίες, οι οποίοι και θα υποχρεωθούν σε μετάταξη σε διοικητικές θέσεις στις εγγύτερες διοικητικές υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας της περιοχής που σήμερα υπηρετούν.
-  προνοείται όλοι οι εκπαιδευτικοί που τίθενται σε διαθεσιμότητα, εάν δεν τοποθετηθούν σε άλλες θέσεις και απολυθούν, να απασχολούνται κατά προτεραιότητα, όλων των υπολοίπων, ως ωρομίσθιοι σε μαθήματα των ειδικοτήτων τους.     
-  το 55% των εκπαιδευτικών που τίθενται σε διαθεσιμότητα υπάγεται σε κλάδους με ειδικότητες απαραίτητες και αναγκαίες των υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας και των σχετικών Μονάδων Υγείας. Γεγονός που προμηνύει την αξιοποίησή τους και την επαναπροσληψή τους στις Υπηρεσίες υγείας του σχετικού Υπουργείου τους προσεχείς μήνες.
-  περισσότερο από το 35% των εκπαιδευτικών που τίθενται σε διαθεσιμότητα υπάγεται σε κλάδους με ειδικότητες που είτε ασκούσαν παράλληλα ελεύθερο επάγγελμα είτε μπορούν να ασκήσουν.
 
ΠΛΗΘΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ/ΚΛΑΔΟ/ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΧΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΘΕΣΗ  
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ    ΠΛΗΘΟΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
ΔΕ01.01 – ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΤΕΣ    56
ΔΕ01.02 – ΜΗΧΑΝΟΤΕΧΝΙΤΕΣ    84
ΔΕ01.04 – ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ    21
ΔΕ01.05 – ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ    1
ΔΕ01.08 - ΗΛΕΚΤΡΟΣΥΓΚΟΛΛΗΤΕΣ    4
ΔΕ01.10 - ΤΕΧΝΙΤΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ    34
ΔΕ01.11 - ΤΕΧΝΙΤΕΣ ΨΥΞΕΩΝ (ΨΥΚΤΙΚΟΙ)    24
ΔΕ01.12 – ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΙ    17
ΔΕ01.13 - ΞΥΛΟΥΡΓΟΙ    2
ΔΕ01.14 - ΚΟΠΤΙΚΗΣ-ΡΑΠΤΙΚΗΣ    5
ΔΕ01.15 - ΑΡΓΥΡΟΧΡΥΣΟΧΟΪΑΣ    9
ΔΕ01.16 - ΤΕΧΝ. ΑΜΑΞΩΜΑΤΩΝ    4
ΔΕ01.17 - ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ    35
ΠΕ12.12 - ΜΗΧ. ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ    1
ΠΕ14.01 - ΙΑΤΡΟΙ    156
ΠΕ14.02 - ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΙ    103
ΠΕ14.03 - ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ    20
ΠΕ14.06 - ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ    98
ΠΕ17.09 - ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ    6
ΠΕ17.13-  ΤΕΧΝΟΛΟΓΟΙ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ    0
ΠΕ18.01 - ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ    80
ΠΕ18.04 - ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ    211
ΠΕ18.05-  ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ    0
ΠΕ18.07 - ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ    144
ΠΕ18.08 - ΟΔΟΝΤΟΤΕΧΝΙΚΗΣ    49
ΠΕ18.09 - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ    39
ΠΕ18.10 - ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ    388
ΠΕ18.11 - ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ    56
ΠΕ18.20 - ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ    19
ΠΕ18.21 - ΡΑΔΙΟΛΟΓΙΑ - ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΑ    10
ΠΕ18.24 - ΕΡΓΑΣΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ    26
ΠΕ18.25 - ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ    110
ΠΕ18.26 - ΓΡΑΦΙΣΤΙΚΗΣ    46
ΠΕ18.27 - ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΗΣ    52
ΠΕ18.29 - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ    2
ΠΕ18.33 - ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΟΙ    335
ΠΕ18.37 - ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ    13
ΠΕ18.39 - ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΥΓΕΙΑΣ    4
ΤΕ01.08 - ΧΗΜΙΚΟΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ    9
ΤΕ01.10 - ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΓΡΑΦΕΙΟΥ    15
ΤΕ01.11 - ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ    13
ΤΕ01.12 - ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΗΣ    6
ΤΕ01.14 - ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ    4
ΤΕ01.19 - ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ    84
ΤΕ01.20 - ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ    11
ΤΕ01.25 - ΑΡΓΥΡΟΧΡΥΣΟΧΟΪΑΣ    7
ΤΕ01.26 - ΟΔΟΝΤΟΤΕΧΝΙΚΗΣ    29
ΤΕ01.29 - ΒΟΗΘ. ΙΑΤΡ.ΚΑΙ ΒΙΟΛΟΓ. ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ    18
ΤΕ01.30 - ΒΟΗΘ.ΠΑΙΔΟΚΟΜΟΙ-ΒΡΕΦΟΚΟΜΟΙ    19
ΤΕ01.31 - ΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ    3
Γενικό άθροισμα    2472

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου