Δύο μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ και
δύο εκπρόσωποι των απολυμένων (πλέον) συναδέλφων/ισσων συναντήθηκαν χθες (18/7) με
την δικηγόρο, ειδική στο εργατικό δίκαιο, Λευκή Κιοσσέ.
Η Κα Κιοσσέ μας εξήγησε ότι:
Η Κα Κιοσσέ μας εξήγησε ότι:
- Οι απολύσεις των συναδέλφων/ισσών στηρίζεται στο άρθρο 103 του συντάγματος στο οποίο αναφέρεται ότι ο Δ.Υ, απολύεται όταν καταργηθεί η θέση του. Το πολυνομοσχέδιο όμως είναι, κατά τη γνώμη της, αντισυνταγματικό σε πολλά άλλα σημεία του, κυρίως όσον αφορά τον τρόπο που έγινε η κατάργηση των θέσεων.
- Οι μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι προσφεύγουν στα Διοικητικά Δικαστήρια, αντίθεση με τους αορίστου χρόνου υπαλλήλους οι οποίοι προσφεύγουν στα αστικά.
- Τα Διοικητικά Δικαστήρια είναι πολύ πιο συντηρητικά ως προς την αντίθεσή τους προς τα όργανα της πολιτείας συγκριτικά με τα Αστικά. Τις περισσότερες φορές τα Διοικητικά Δικαστήρια περιμένουν ή ακολουθούν τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.
- Ο τρόπος προσφυγής (ατομικά ή ομαδικά) καθώς και άλλες λεπτομέρειες σχετικές με την εφαρμογή του νόμου θα ξεκαθαρίσουν με την δημοσίευση του νόμου (σε μια ή δύο μέρες από την ψήφιση).
- Αίτηση ακύρωσης της απόφασης και
- Αίτηση αναστολής της εκτέλεσης της απόφασης.
- Παρόλο που είναι αρκετά επιφυλακτική ως προς το αποτέλεσμα θεωρεί ότι έχουμε πιθανότητες επιτυχίας. Τόνισε πάντως ότι, σε κάθε περίπτωση, στην απόφαση του δικαστηρίου θα παίξει ρόλο και η οικονομική κατάσταση του ενάγοντος.
- Το κόστος της όλης διαδικασίας (Αίτηση ακύρωσης και Αίτηση αναστολής) θα ξεκινήσει από 1200 ευρω ανά διαδικασία.
- Θα έρθουμε σε επικοινωνία μαζί της την επόμενη Τετάρτη, ώστε να έχει προλάβει να μελετήσει τον νόμο, αφού δημοσιευτεί, για να μας δώσει περισσότερες και πιο συγκεκριμένες πληροφορίες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου