Δε θα σε σώσει κανείς. Ούτε μόνος μπορείς να κάνεις κάτι. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Κυριακή 22 Μαΐου 2016

Ψήφισμα της ΕΛΜΕ Βοιωτίας εναντίον της κατάργησης του 3ωρου από το υποχρεωτικό ωράριο των υπεύθυνων σχολικών εργαστηρίων

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Βοιωτίας εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στην κατάργηση του τρίωρου από το υποχρεωτικό ωράριο των υπεύθυνων εργαστηρίων στα Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας. Η κατάργηση προκύπτει από σχετική τροπολογία σύμφωνα με την οποία, για τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι έχουν οριστεί υπεύθυνοι εργαστηρίων πληροφορικής και φυσικών επιστημών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση δεν προβλέπεται μείωση διδακτικού ωραρίου. 

Και ενώ στο Διεθνή χώρο τα εργαστήρια φυσικών επιστημών απαιτούν την παρουσία δύο εκπαιδευτικών την ώρα διεξαγωγής των πειραμάτων, την παρουσία παρασκευαστή και ολιγομελή τμήματα έτσι ώστε οι μαθητές να χωρίζονται σε μικρές ομάδες, στην πατρίδα μας υπονομεύεται η σύνδεση θεωρίας και πράξης με την υποβάθμιση της λειτουργίας των σχολικών εργαστηρίων. 

Όσον αφορά τα εργαστήρια πληροφορικής εκτός από τα σχετικά μαθήματα φιλοξενούν και πληθώρα άλλων μαθημάτων στα πλαίσια εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων. Είναι συνεπώς απαραίτητο να υπάρχει διαθέσιμος χρόνος και ευχέρεια για τη διατήρηση του εξοπλισμού από τον/την υπεύθυνο εργαστηρίου. 

Η Πολιτεία στην προσπάθειά της να εξοικονομήσει εκπαιδευτικό προσωπικό αποδομεί συστηματικά και σταδιακά τη δημόσια δευτεροβάθμια εκπαίδευση με μοναδικό κριτήριο την εξοικονόμηση πόρων εις βάρος της ποιοτικής παροχής εκπαιδευτικού έργου. 

Απαιτούμε να σταματήσει η πολιτική των περικοπών. Απαιτούμε την αύξηση των δαπανών στη Δημόσια Εκπαίδευση. 

Απαιτούμε την ανάκληση της άδικης, επιζήμιας και οπισθοδρομικής απόφασης του Υπουργείου Παιδείας και ζητούμε την νομοθέτηση διάθεσης της τρίωρης απασχόλησης των υπεύθυνων εργαστηρίων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου