Δε θα σε σώσει κανείς. Ούτε μόνος μπορείς να κάνεις κάτι. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Ανακοίνωση – Καταγγελία της ΟΛΜΕ

Ο.Λ.Μ.Ε.
Ερμού & Κορνάρου 2
ΤΗΛ: 210 32 30 073 – 32 21 255
FAX: 210 32 27 382
www.olme.gr
email: olme@otenet.gr                                                         
Αθήνα, 3/5/12

 για την απόφαση της Περ/κής Δνσης Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας για τις Άδειες

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας με το υπ. αρ. Φ 12.1/2348/ 20-3-2012 έγγραφό του που υιοθετούν και υποστηρίζουν άκριτα οι Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, επιχειρεί να «νομοθετήσει»  τα παρακάτω:
«…για κανονική άδεια πρέπει να υποβάλλονται τουλάχιστον 10 ημέρες πριν, έτσι ώστε η κάθε Διεύθυνση να έχει τον εύλογο χρόνο να καλύψει το κενό που δημιουργείται, αν αυτό είναι δυνατό».
«…για άδεια άνευ αποδοχών πρέπει να υποβάλλονται τουλάχιστον 20 ημέρες πριν, καθώς η διαδικασία είναι χρονοβόρα».
Παράλληλα απαιτεί από τους εκπαιδευτικούς να περιμένουν την απόφαση χορήγησης χωρίς να απουσιάσουν (!!!) ενώ επιβάλλει στους διευθυντές να το θεωρήσουν πάγια διαδικασία!
Η ισχύουσα νομοθεσία (Βασική εγκύκλιος αδειών: Δ2/74275/10-07-2007 ΥΠ.Ε.Π.Θ. και νομολογία του ΥΠ.ΕΣ.: ΔΙΔΑΔ/Φ51/590/οικ.14346/29-05-2008) δεν αναφέρεται πουθενά ότι ο υπάλληλος έχει την υποχρέωση να τεκμηριώνει με τα απαραίτητα δικαιολογητικά την αίτησή του αυτή ούτε προβλέπει 10 ή 20 ημέρες πριν να την αιτηθεί αλλά μόνο τους σοβαρούς λόγους ανάγκης. Ουσιαστικά η «κανονική» άδεια που ζητά ο εκπαιδευτικός ενέχει τη σοβαρότητα και το έκτακτο της περίπτωσης γι αυτό και του δίνεται αυτό το δικαίωμα. Επίσης είναι προφανές, ότι υπάρχουν λόγοι που μπορεί ένας συνάδελφος να επικαλεστεί και να είναι αυστηρά προσωπικοί, οι οποίοι υπόκεινται στην προστασία προσωπικών δεδομένων όπως και λόγοι υγείας που υπόκεινται στην προστασία ιατρικού απορρήτου. 
Τις δε άδειες άνευ αποδοχών τις ζητάνε κυρίως συνάδελφοι με προβλήματα που υπερβαίνουν τις ανάγκες που καλύπτει ο ισχνός πλέον μισθός τους (υγείας, απόστασης και κόστους κάλυψής της, οικογένειες με θέσεις εργασίας σε διαφορετικές περιοχές, ανάγκες και στήριξης οικογένειας κτλ). Ποιος μπορεί να τους επιβάλλει να μετακινούνται για όσο χρόνο η δυσκίνητη γραφειοκρατική μηχανή τους έχει στην αναμονή;
Ποιος επίσης μπορεί να προστατέψει ένα συνάδελφο από ορισμένους διευθυντές που θα επιχειρήσουν  την εφαρμογή της παραπάνω οδηγίας με μεγάλη αυστηρότητα, υπερβαίνοντας έτσι τη δικαιοδοσία τους;
Θεωρούμε ότι αυτή η απόφαση – οδηγία είναι αυθαίρετη και παράνομη και απαιτούμε την ανάκλησή της.
Καλούμε τους εκπαιδευτικούς και τους διευθυντές να μη την υλοποιήσουν και να ζητάνε άδεια όπως ο νόμος σαφώς ορίζει. Σε περίπτωση αυθαιρεσίας να την καταγγείλουν στο σωματείο τους.
Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να παρέμβει για την ανάκληση της απόφασης του Περιφερειακού Διευθυντή Στερεάς Ελλάδας.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου