Δε θα σε σώσει κανείς. Ούτε μόνος μπορείς να κάνεις κάτι. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Επιδρομή ελεγκτών δημόσιας διοίκησης στα δημόσια σχολεία!

ΕΛΜΕ ΝΟΤΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Μετά τις απανωτές βάρβαρες ανατροπές στα εργασιακά μας δικαιώματα, τις δραματικές μειώσεις στους μισθούς και τις συνάξεις, που μας καταδικάζουν στη φτώχεια και την εξαθλίωση, την ίδια στιγμή που οι επιτελάρχες του Υπουργείου Παιδείας και των τροϊκανών προετοιμάζονται με τις νέες αντιεκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις να κατεδαφίσουν και τα τελευταία ίχνη της δημόσιας εκπαίδευσης, κάνουν την εμφάνισή τους στα σχολεία της περιοχής μας οι ελεγκτές δημόσιας διοίκησης.
Το υπουργείο Παιδείας και ο περιφερειακός διευθυντής, γνωστός για τις αυταρχικές του μεθοδεύσεις, τις διώξεις εναντίων συναδέλφων, αρχιτέκτονας των συγχωνεύσεων και καταργήσεων δεκάδων σχολείων σε ολόκληρη την Αττική, από κοινού στέλνουν τους ελεγκτές στα σχολεία της περιοχής μας. Ήδη την περασμένη εβδομάδα πραγματοποίησαν αιφνιδιαστικούς ελέγχους σε σχολεία της ΕΛΜΕ μας στην περιοχή της Βάρης και Βούλας και ετοιμάζονται για τα επόμενα. Την ίδια στιγμή που τα σχολεία βρίσκονται σε καθεστώς πτώχευσης λόγω της έλλειψης χρηματοδότησης, την ίδια στιγμή που στα μέσα του Μάρτη και μόλις 9 εβδομάδες πριν τις πανελλήνιες εξετάσεις, πολλά σχολεία δεν έχουν ακόμα μοιράσει τα βιβλία στους μαθητές, οι ελεγκτές ψάχνουν για «καθηγητές που κάθονται» στα σχολεία, ψάχνουν για δήθεν «μαθητές – φαντάσματα».
Καταγγέλλουμε τις αυταρχικές μεθοδεύσεις του υπουργείου και της περιφέρειας που προετοιμάζουν το έδαφος για να κτυπήσουν τις εργασιακές σχέσεις!
Με τη συμμετοχή μας στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ (Τετάρτη 21/3) να δώσουμε αγωνιστική απάντηση στις μεθοδεύσεις.
Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ  ΝΟΤΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Β. ΤΖΑΦΑΣ
Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Χ. ΣΟΦΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου