Δε θα σε σώσει κανείς. Ούτε μόνος μπορείς να κάνεις κάτι. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Η αλήθεια για την αξιολόγηση


Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ
Η αξιολόγηση επιβάλλεται, υποχρεωτικά σε όλα τα σχολεία από το 2012-2013. Ήδη, τις επόμενες ημέρες ξεκινούν οι επιμορφώσεις σχολικών συμβούλων και διευθυντών για το πώς θα αξιολογούν τους εκπαιδευτικούς. Και για να περάσουν πιο αποτελεσματικά την πολιτική τους θα καλέσουν στα σεμινάρια και τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς!
Η αξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικών είναι το βασικό εργαλείο: για την λειτουργία των σχολείων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, για την υπηρεσιακή και μισθολογική καθήλωση των εκπαιδευτικών (ν. 4024/2011-νέο μισθολόγιο),  για να πιαστεί ο στόχος των απολύσεων.
Είναι πλέον σαφές πως δεν συζητά αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας διαδικασίες για το πώς θα βελτιωθεί το δημόσιο σχολείο. Του δημόσιου σχολείου που με την πολιτική τους, κυβέρνηση και τρόικα επιχειρούν να το διαλύσουν: δραματική και συνεχής μείωση δαπανών, συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολείων και υποστηρικτικών εκπαιδευτικών δομών μαθητές χωρίς βιβλία, κατάργηση βιβλιοθηκών, κατάργηση ενισχυτικής διδασκαλίας και ΠΔΣ κ.λπ.
Ως συνδικαλιστικό κίνημα των εκπαιδευτικών έχουμε επανειλημμένα δηλώσει ότι θα αντισταθούμε για να μην περάσει η αξιολόγηση – χειραγώγηση των εκπαιδευτικών, που φέρνει την υποταγή, τη διάσπαση του κλάδου, τη μισθολογική καθήλωση, την άρση της μονιμότητας και τις απολύσεις.
Η αξιολόγησή τους, δεν έχει καμιά σχέση με τη πραγματική ανάγκη να γίνει ο εκπαιδευτικός καλύτερος, επιστημονικά πληρέστερος, πιο ικανός στο να μορφώνει ολόπλευρα τα παιδιά. Δεν θέλουν ούτε έναν τέτοιο εκπαιδευτικό, ούτε ένα τέτοιο σχολείο. Θέλουν απολύσεις, «σχολείο ΑΕ» και το δάσκαλο σκυφτό. 
Επιβεβαιώνεται επίσης ο αντιδραστικός ρόλος που επιβάλλει το νέο πλαίσιο (ν. 3848/2010, Νέα αρχιτεκτονική της εκπαίδευσης) στα στελέχη εκπαίδευσης, για την προώθηση του νέου σχολείου της αγοράς, την αξιολόγηση σχολικής μονάδας και εκπαιδευτικού κ.α.  

 Απαιτούμε:
Καμιά «αξιολόγηση»-κατηγοριοποίηση σχολείων και εκπαιδευτικών.
Καμιά απόλυση.
Καμιά οργανική θέση χαμένη, όλοι οι εκπαιδευτικοί με οργανική θέση.
Όχι στο νέο σχολείο της αγοράς.
Διαρκής επιστημονική και παιδαγωγική επιμόρφωση.
Ενιαία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους.
Να ακυρωθούν οι «επιμορφώσεις για τη αξιολόγηση» σχολικών συμβούλων-διευθυντών.
Κανένας εκπαιδευτικός να μην λάβει μέρος στις επιμορφώσεις αυτές. Δυναμική αντίδραση της ΕΛΜΕ την ημέρα που θα καλούν  εκπαιδευτικούς στο πρώτο σεμινάριο «επιμόρφωσης για την αξιολόγηση».
Διαγραφή από το σωματείο όσων διευθυντών πρωτοστατήσουν ή συνεργήσουν στη διαδικασία της αξιολόγησης (εκπαιδευτικών και σχολικής μονάδας) και των απολύσεων.
ΔΙΑΚΥΒΕΥΕΤΑΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ.

Η ζωή σου δεν θα είναι ποτέ πια η ίδια. Δε θα σε σώσει κανείς. Ούτε μόνος μπορείς να κάνεις κάτι.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ  ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου